Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TomTom en Amsterdam gaan samenwerken

AMSTERDAM (AFN) - TomTom gaat samenwerken met de gemeente Amsterdam om de doorstroming van het verkeer beter te maken en parkeren in de hoofdstad efficiënter. De twee partijen hebben woensdag een overeenkomst daarover getekend.

Amsterdam gaat gebruik maken van het inzicht in verkeersstromen dat de maker van navigatieapparatuur heeft. Bij plotselinge veranderingen kan dan sneller worden ingegrepen om verkeer over een andere route te sturen. Ook kunnen gevolgen van bepaalde maatregelen beter in de gaten worden gehouden, bijvoorbeeld de afsluiting van de kop van de Vijzelgracht per eind van dit jaar.

Consumenten worden door hun navigatie beter door en rond de stad geleid en krijgen suggesties over parkeerplaatsen. Dat scheelt onnodig rondjes rijden, zegt wethouder Pieter Litjens (mobiliteit).

Voor TomTom levert het project inzichten op over mobiliteit in steden, die het bedrijf kan gebruiken om nieuwe producten te ontwikkelen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Beursblik: ING verlaagt koersdoel TomTom
  2. 17 apr TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TomTom

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 november 2016 17:44
    Alles is nu afgesloten in Amsterdam, Vijzelstraat is doodlopend, Utrechtsestraat doodlopend, Amstel doodlopend ter hoogte Herengracht.
    De Prins Hendrikkade richting CS(vanaf IJtunnel) ook paar weken compleet dicht, maandag was ook de busbaan afgesloten, tientallen gelede bussen voor uren vast...
    Diverse straten liggen(soms maanden) open om 131 meter tramrails te vervangen.

    De Zware Combinos(met maar 3 onderstellen) slijten sneller in, sommige straten waar diverse lijnen doorheen rijden mogen elke 3 jaar open geboord worden om alles weer te vervangen.

    Werkelijk tientallen handhavers/verkeersregelaars die op elk kruispunt hun bestemming hebben gevonden(met behoud van uitkering)

    Die Lintjens is een volstrekte Nobody die niet weet wat er echt gaande is qua verkeer, alle beroepsverkeer is zwaar geirriteerd(met 4500 taxichauffeurs voorop)...binnenkort de ontlading!!!

    Best wel gewaagd van TT om zich te verbinden aan de Stopera, het gebouw dat niet echt te boek staat als resultaat gericht, probleem oplossend, commercieel gestuurd...het gebouw stroomt elke werkdag vanaf 13.45 uur leeg onder de leus: "toedeledokie en tot morgen"
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TomTom

5,520 17:35
+0,060 +1,10%
Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links