Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese markt voor bedrijfswagens trekt weer aan

BRUSSEL (AFN) - De verkoop van nieuwe bedrijfswagens in de Europese Unie is in september weer behoorlijk aangetrokken. Volgens de Europese autobranchevereniging ACEA zaten de verkopen met meer dan 13 procent in de lift. Daarmee is de eerder opgelopen achterstand van dit jaar evenwel nog lang niet goedgemaakt.

Vorige maand werden er in totaal 163.512 bestelbusjes, trucks en bussen op kenteken gezet. Bezien over de eerste negen maanden van het jaar lopen de Europese verkopen evenwel nog altijd bijna 25 procent achter ten opzichte van vorig jaar in dezelfde periode.

De autobranche heeft dit jaar zwaar te lijden onder de coronacrisis. Toch waren er recent wel weer verschillende autofabrikanten die merkten dat de vraag weer wat aan het herstellen was. Mogelijk speelt in de septembercijfers mee dat bedrijven die eigenlijk al in het voorjaar nieuwe bedrijfsvoertuigen wilden aanschaffen, vanwege alle onzekerheid een aantal maanden hebben gewacht alvorens toch tot aankoop over te gaan.

In alle grote autolanden, zoals Duitsland, Italië en Frankrijk, was in september sprake van stevige plussen. In Nederland bleef de opleving beperkt tot een groei van ruim 2 procent, tot 6345 voertuigen. In het hele jaar tot nu toe lopen de verkopen hier 27 procent achter op een jaar terug.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links