Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Clouddiensten geven Microsoft weer vleugels

Gepubliceerd op 23 oktober 2019 22:25 | Views: 2.290

Microsoft Corp 02 jul

206,26 +1,56 (+0,76%)

REDMOND (AFN) - Softwaremaker Microsoft blijft profiteren van zijn clouddiensten. De techreus zette in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer winst op een hogere omzet in de boeken dan een jaar eerder. Topman Satya Nadella stelde in een toelichting dat de grote leidende bedrijven wereldwijd kiezen voor de clouddiensten van de onderneming.

De onderneming uit Redmond sloot het eerste kwartaal aft met een omzet van 33,1 miljard dollar. Dat betekende een stijging van 14 procent op jaarbasis. De operationele winst viel 27 procent hoger uit op bijna 13 miljard dollar. Daarvan bleef onder de streep 10,7 miljard dollar over, 21 procent meer dan een jaar eerder.

De clouddivisie van Microsoft bracht 11,6 miljard dollar in het laatje. Dat betekende op jaarbasis een stijging van 26 procent. Verder beloonde het techbedrijf de voorbije maanden zijn aandeelhouders door 7,9 miljard dollar te spenderen aan dividenden en aandeleninkoopprogramma's.

Nadella beloofde ook te zullen blijven investeren in innovaties. Verder blijft Microsoft werk maken van de groei in markten waar het veel potentie in ziet.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Microsoft Corp 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Microsoft Corp

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare