Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Onderzoek naar baggeraar DEME om smeergeld'

Gepubliceerd op 23 okt 2019 om 19:07 | Views: 1.600

Boskalis 17:35

21,41 +0,45 (+2,15%)

BRUSSEL (AFN/BELGA) - De Belgische autoriteiten onderzoeken of mensen aan de top van baggeraar DEME zich schuldig hebben gemaakt aan omkoping om een contract binnen te halen in een Russische haven. Dat blijkt uit documenten die de Britse zakenkrant Financial Times inzag.

Het gaat om een contract voor het baggeren van een haventerminal in Sabetta, in het noorden van Rusland, tussen 2014 en 2017. In de documenten staat volgens de krant vermeld dat DEME met smeergeld het lucratieve baggercontract voor de Russische haven binnenhaalde en een reeks fictieve bedrijven gebruikte om het geld dat daarvoor werd gebruikt wit te wassen.

Alain Bernard, die in januari opstapte als topman maar wel aanbleef als bestuurder, wordt in het onderzoek genoemd als een van vier toplui die direct betrokken zouden zijn bij de criminele activiteit. DEME zou aan twee personen in totaal 8,4 miljoen euro smeergeld hebben betaald.

Een woordvoerster van DEME gaf aan de Financial Times te kennen dat ze geen commentaar kon geven op de zaak omdat het onderzoek nog aan de gang is en dit vertrouwelijk is. DEME maakt deel uit van de Antwerpse holding Ackermans & Van Haaren.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Boskalis 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Boskalis Westminster Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links