Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Heineken precies zoals verwacht'

Gepubliceerd op 23 okt 2019 om 08:58 | Views: 1.699 | Onderwerpen: levensmiddelen

Heineken 14 nov

92,60 +0,20 (+0,22%)

AMSTERDAM (AFN) - De cijfers van Heineken over het biervolume zijn precies zoals verwacht. Dat constateren analisten van RBC na een eerste blik op de resultaten. Verder kwam de lichte bijstelling van de operationele winstverwachting al naar voren in de consensus die in aanloop naar de cijfers werd gepubliceerd, aldus de kenners, die een sectorperform-advies hanteren op de brouwer.

"Het is enigszins negatief, maar niet bepaald een schok", aldus de marktvorsers over de bijgestelde winstverwachting. De groei van de operationele winst van Heineken komt dit jaar naar verwachting uit op ongeveer 4 procent, waar eerder nog werd gesproken van groei om en nabij de 5 procent. "De doorsnee verwachting in de markt lag al op 4 procent", zo weet RBC.

Een analist van KBC spreekt van een "iets conservatievere toon" over de verwachte operationele winst, maar houdt vertrouwen in het aandeel vanwege onder meer de langetermijngroeiverwachtingen, met name in opkomende markten.

Adviezen

ING is positief over de handelsupdate. De totale biervolumes waren in lijn der verwachtingen. De specificering van het winstdoel en de eerste glimp op de bierverkopen in China na de deal met CR Beer waren het interessantst.

KBC houdt vast aan het accumulate-advies met een koersdoel van 105 euro. ING heeft het aandeel op hold staan met een koersdoel van 75,47 euro. Heineken zakte omstreeks 09.40 uur 1,7 procent in de AEX tot 95,04 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Heineken 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

levensmiddelen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Heineken

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links