Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Resultaat AkzoNobel minder dan verwacht'

Gepubliceerd op 23 oktober 2019 08:52 | Views: 2.585

Akzo Nobel 01 jul

80,54 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De kwartaalcijfers van verfmaker AkzoNobel bleven achter bij de verwachtingen. Een extra aandeleninkoopprogramma kan echter mogelijk helpen de aandelenkoers te ondersteunen. Dat stellen analisten van Baader (hold) in een reactie.

De neergang van het verkoopvolume van verf werd gecompenseerd door hogere prijzen. De marktvorsers twijfelen echter of AkzoNobel die hogere prijzen kan blijven vragen zonder marktaandeel in te leveren. Bovendien bieden de verslechterende wereldwijde economische omstandigheden ook voor AkzoNobel geen goede vooruitzichten.

Analisten van KBC Securities noemen de resultaten van AkzoNobel 'aan de lichte kant'. Ze wijzen erop dat een deel van de winststijging het gevolg is van een eenmalige bate door een afstoting. Die is echter niet verder gespecificeerd waardoor het effect moeilijk te peilen is. KBC heeft een hold-advies met een koersdoel van 85 euro.

Omzet beter dan verwacht

ING-kenners wijzen erop dat de omzet beter dan verwacht was, maar dat de winst per aandeel juist tegenviel. Het nieuwe aandeleninkoopprogramma is met 500 miljoen euro wat aan de kleine kant, menen zij. Dat zou erop kunnen wijzen dat AkzoNobel meer geld aan overnames wil uitgaven. ING heeft een hold-advies met een koersdoel van 80 euro.

Het aandeel AkzoNobel stond woensdag rond 09.40 uur 0,4 procent hoger op 81,92 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Akzo Nobel

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Huppeldepepup 23 oktober 2019 09:01
    Rare kop boven dit artikel. T.o.v. De gemiddelde verwachting zijn de resultaten beter. Alleen deze koekenbakkers hadden nog hogere verwachtingen. De kop suggereert een algemene mening.
    Als je het aan het zoontje van de buren vraagt zijn de resultaten erg goed. Veel meer dan hij in zijn spaarpot heeft zitten. Ook onzin.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare