Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'BinckBank speelt in op consolidatieslag'

Gepubliceerd op 23 oktober 2017 10:25 | Views: 14.013 | Onderwerpen: banken

AMSTERDAM (AFN) - BinckBank wil mogelijk meedoen aan een eventuele consolidatieslag in de sector. Daarmee blaast het bedrijf volgens analisten van KBC Securities overnamespeculaties nieuw leven in.

De onlinebroker meldde in een toelichting op zijn strategie te kijken naar versneld samenwerken met andere partijen, ook om schaalvoordelen te realiseren. ,,BinckBank zou daarmee ook een nog betere uitgangspositie kunnen creëren bij een eventuele consolidatieslag in de sector'', zo merkte het bedrijf daarbij op.

De inkomsten van BinckBank in het derde kwartaal vielen volgens KBC wat tegen. De broker, die tevens de verkoop van softwarebedrijf Able aankondigde, kreeg minder aan provisiebaten binnen. Ook het aantal transacties kwam lager uit. De kosten waren daarbij juist wat hoger.

Belastingmeevaller

Een en ander komt erop neer dat de aangepaste winst voor belastingen ongeveer een tiende lager was dan door analisten was voorzien. Wordt echter gekeken naar de resultaten volgens de verslaggevingsmaatstaven van IFRS dan ging het volgens KBC wel boven verwachting. Dat komt vooral door een belastingmeevaller die BinckBank in de cijfers heeft verwerkt.

KBC handhaaft zijn hold-advies voor BinckBank, met een koersdoel van 5,20 euro. Het aandeel BinckBank stond maandag na ruim een uur handelen 1,6 procent hoger op 4,44 euro.

Gerelateerd

banken

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare