Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BinckBank verkoopt softwarebedrijf Able

BinckBank verkoopt softwarebedrijf Able

AMSTERDAM (AFN) - BinckBank verkoopt softwarebedrijf Able aan Topicus Finance. Dat werd maandag bekendgemaakt zonder het afgeven van financiële details.

Wel stelde de onlinebroker dat de verkoop als boekwinst een positieve bijdrage levert van circa 0,03 euro aan de winst per aandeel over het vierde kwartaal. Able ontwikkelt technologische oplossingen voor banken en verzekeraars op het gebied van vermogensbeheer, sparen en beleggen. BinckBank had eerder al aangegeven van Able af te willen.

BinckBank kwam eveneens met een handelsbericht over het derde kwartaal naar buiten. Het bedrijf zag het aantal transacties kwartaal op kwartaal met 4 procent dalen, tot iets meer dan 1,7 miljoen in de afgelopen verslagperiode. De netto-rentebaten stegen licht tot ruim 7,6 miljoen euro.

Winst

Onder de streep stond een winst van iets meer dan 9 miljoen euro. In dat resultaat is ook een belastingmeevaller verwerkt.

De onderneming kijkt naar versneld samenwerken met andere partijen, ook om schaalvoordelen te realiseren. ,,BinckBank zou daarmee ook een nog betere uitgangspositie kunnen creëren bij een eventuele consolidatieslag in de sector'', aldus het bedrijf.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links