Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BinckBank verkoopt softwarebedrijf Able

Gepubliceerd op 23 oktober 2017 07:17 | Views: 2.860 | Onderwerpen: banken

AMSTERDAM (AFN) - BinckBank verkoopt softwarebedrijf Able aan Topicus Finance. Dat werd maandag bekendgemaakt zonder het afgeven van financiële details.

Wel stelde de onlinebroker dat de verkoop als boekwinst een positieve bijdrage levert van circa 0,03 euro aan de winst per aandeel over het vierde kwartaal. Able ontwikkelt technologische oplossingen voor banken en verzekeraars op het gebied van vermogensbeheer, sparen en beleggen. BinckBank had eerder al aangegeven van Able af te willen.

BinckBank kwam eveneens met een handelsbericht over het derde kwartaal naar buiten. Het bedrijf zag het aantal transacties kwartaal op kwartaal met 4 procent dalen, tot iets meer dan 1,7 miljoen in de afgelopen verslagperiode. De netto-rentebaten stegen licht tot ruim 7,6 miljoen euro.

Winst

Onder de streep stond een winst van iets meer dan 9 miljoen euro. In dat resultaat is ook een belastingmeevaller verwerkt.

De onderneming kijkt naar versneld samenwerken met andere partijen, ook om schaalvoordelen te realiseren. ,,BinckBank zou daarmee ook een nog betere uitgangspositie kunnen creëren bij een eventuele consolidatieslag in de sector'', aldus het bedrijf.

Gerelateerd

banken

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare