Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AEX over breed front omhoog

Gepubliceerd op 23 september 2020 09:14 | Views: 2.996

AEX 04 dec

615,67 +5,19 (+0,85%)

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging woensdag over een breed front omhoog. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. Beleggers trokken zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street, waar vooral de grote Amerikaanse technologie-aandelen een herstel toonden. Verder bleef de blik gericht op het oplopende aantal coronabesmettingen in Europa.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 1,2 procent hoger op 547,48 punten. De MidKap won 0,4 procent tot 800,99 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tot 1,3 procent.

Koplopers in de AEX waren de chipbedrijven ASMI en ASML met winsten van dik 2 procent. Ook verfconcern AkzoNobel won ruim 2 procent na een verhoging van het koersdoel door Morgan Stanley. RELX klom 2 procent. De informatieleverancier wil Paul Walker benoemen tot voorzitter van het bestuur. Walker treedt waarschijnlijk in de eerste helft van volgend jaar aan. Dan treedt de huidige voorzitter Sir Anthony Habgood terug. Chemicaliëndistributeur IMCD voerde de schaarse dalers aan met een verlies van 1 procent.

ING

ING won 0,6 procent. De bank reageerde op mediaberichten dat het concern in 2014 een geblokkeerde dollartransactie wist te omzeilen door een verwijzing naar een Russische bank, die op een Amerikaanse sanctielijst stond, achterwege te laten. Volgens ING betrof het een "administratieve fout" die in 2014 al was besproken met de relevante Amerikaanse autoriteiten en dat er verder geen actie was ondernomen.

Bij de kleinere bedrijven dikte Avantium 3,4 procent aan. Het speciaalchemiebedrijf heeft een deal gesloten met houtmodificatiebedrijf Kebony om bepaalde technologieën van Avantium te gebruiken.

Deutsche Bank

De Duitse sportkledingmakers Adidas en Puma stegen ruim 4 procent in Frankfurt na sterke kwartaalcijfers en onlineverkopen van de Amerikaanse concurrent Nike. Deutsche Bank won 0,3 procent. De grootste bank van Duitsland sluit op zijn thuismarkt honderd van de vijfhonderd bankfilialen om kosten te besparen.

BASF klom een fractie. Het Duitse chemieconcern gaat nog eens 2000 banen schrappen bij zijn onderdeel dat intern diensten verleent. De arbeidsplaatsen verdwijnen de komende twee jaar. Met de ingreep verwacht het bedrijf vanaf 2023 jaarlijks 200 miljoen euro te besparen.

De euro was 1,1696 dollar waard, tegenover 1,1710 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1 procent tot 39,39 dollar. Brentolie werd 0,8 procent goedkoper op 41,37 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 62% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare