Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Takeaway.com is riskante belegging'

AMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com, dat waarschijnlijk volgende week vrijdag een gang naar de beurs in Amsterdam maakt, is een ,,riskante belegging''. Dat schrijft analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen vrijdag in een commentaar.

Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl is volgens hem wel een ,,kansrijk bedrijf''. ,,Eindelijk komt er weer eens een bedrijf dat geld ophaalt om te groeien in plaats van aandeelhouders die willen cashen'', stelt de analist. Takeaway.com heeft geld nodig om overnames te financieren en de zeer kostbare marketingcampagne in Duitsland vol te kunnen houden.

,,Kern van het verhaal is de strijd in Duitsland'', aldus Versteeg. ,,Concurrent Delivery Hero is een sterke partij met twee merken die gecombineerd groter zijn dan Takeaway.com. Lukt het niet in Duitsland, dan is de kans groot dat het wordt overgenomen.''

Speculatieve belegging

Theodoor Gilissen adviseert om in te schrijven op het aandeel. ,,Maar het is wel een speculatieve belegging; aardig voor het risicohoekje in de portefeuille'', benadrukt Versteeg.

Het bedrijf gaat naar verwachting naar de beurs tegen een waarde van circa 700 tot 900 miljoen euro. Versteeg noemt dat een ,,hoge waardering'', gezien de huidige verliezen bij de onderneming. Vergeleken met concurrenten Just Eat en Grubhub, die ook beursgenoteerd zijn, vindt de analist Takeaway.com anderzijds ,,redelijk gewaardeerd''.

,,Het is belangrijk te beseffen dat Takeaway.com de verliezen boekt door de extreem hoge marketingkosten in Duitsland'', aldus de marktkenner. ,,Het bedrijf zou in 2017 winstgevend kunnen zijn en bij stabilisatie van de kosten in Duitsland circa 0,10 euro per aandeel kunnen verdienen.''

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Midichlorian 23 september 2016 18:14
    "kostbare marketingcampagne in Duitsland vol te kunnen houden...."

    Geld dat dus gewoon in rook opgaat en geen enkele garantie tot succes biedt aldaar..., laat staan tastbare meerwaarde biedt....
    .

    Geen echt bewezen verdienmodel, meer van wat er allang op de markt is...

    Nu nog gewoon dik verlies, in tegenstelling tot soortgenoten die wel winstgevend zijn. Deze staan net zo hoog genoteerd qua koers!

    Afblijven dus op deze voorgestelde introductiekoers. Lager oppakken is zeer snel mogelijk na de ipo...
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links