Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fiat voor andere route omstreden pijplijn

Gepubliceerd op 23 aug 2019 om 17:08 | Views: 2.431 | Onderwerpen: autoindustrie

Fiat Chrysler Automobiles 20 sep

12,34 -0,06 (-0,52%)

Royal Dutch Shell A 20 sep

26,63 +0,18 (+0,66%)

CALGERY (AFN/RTR) - De omstreden Keystone XL-oliepijplijn in Noord-Amerika kan via een alternatieve route mogelijk alsnog worden aangelegd. Een rechter in Nebraska heeft zijn fiat gegeven voor een alternatieve route door die staat. Dat tracé was al goedgekeurd door de zogeheten Public Service Commission.

Hiermee is het laatste woord over de zaak evenwel nog niet gezegd. In de staat Montana speelt bijvoorbeeld ook nog een zaak. Ook in South Dakota zou er nog verzet van omwonenden te verwachten zijn.

Het plan voor het Keystone XL-project is al jaren oud, maar is omstreden bij indianen die delen van het land bezitten en natuurbeschermers. Op last van de rechter werd het project in november vorig jaar stilgelegd omdat er meer onderzoek nodig zou zijn naar de gevolgen voor het milieu.

De circa 1900 kilometer lange pijpleiding zou 830.000 vaten olie per dag verplaatsen vanuit de Canadese staat Alberta naar de raffinaderijen aan de Amerikaanse zuidkust in de staat Texas. Onder president Barack Obama werd het plan in de ijskast gezet, maar in 2017 tekende president Trump een decreet dat dit terugdraaide en de versnelde aanleg van de leiding beval.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Royal Dutch Shell A 100% zegt kopen 2 stemmen
Fiat Chrysler Automobiles 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

autoindustrie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Fiat Chrysler Automobiles

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord