Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

HP Inc kijkt positiever vooruit

Gepubliceerd op 23 aug 2018 om 22:32 | Views: 1.177

HP Inc. 16:29

17,18 +0,33 (+1,96%)

PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Computer- en printermaker HP Inc heeft zijn verwachtingen naar boven toe bijgesteld. Het bedrijf kwam met beter dan verwachte cijfers op de proppen en denkt in het lopende boekjaar meer winst te maken dan waar het eerder van uitging.

HP Inc zette in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet van 14,6 miljard dollar in de boeken. Dat betekende op jaarbasis een stijging van 12 procent. De winst viel met 900 miljoen dollar ruim een kwart hoger uit. Voor het hele boekjaar rekent HP nu op een aangepaste winst per aandeel van minstens 2 dollar, iets meer dan de minimale winst van 1,97 dollar per aandeel waar het eerder op rekende.

Volgens HP-topman Dion Wesler was in de hele breedte van het bedrijf sprake van betere prestaties. Bij de computertak viel de omzet 12 procent hoger uit. De printerdivisie deed daar met een plus van 11 procent nauwelijks voor onder. In het lopende kwartaal zullen reorganisatielasten wel iets van de winst afsnoepen.

Eerder maakte HP bekend tot eind volgend jaar 4500 tot 5000 banen te schrappen. De reorganisatie waar de ontslagen deel van uitmaken was bijna twee jaar geleden al aangekondigd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
HP Inc. 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

HP Inc.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links