Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen Europa zakken wat weg

Beurzen Europa zakken wat weg

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond woensdagmiddag op verlies. Ook de andere Europese graadmeters leverden in. De onzekerheid op de aandelenmarkten is weer wat toegenomen, door opmerkelijke uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump.

De AEX noteerde omstreeks 15.45 uur 0,4 procent in de min op 519,84 punten. De MidKap verloor eveneens 0,4 procent, tot 790,58 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt zakten tot 0,3 procent. Dinsdag gingen de indices nog met koerswinsten de handel uit.

Trump heeft onder meer gezegd dat hij bereid is de Amerikaanse overheid plat te leggen als dat nodig is om zijn geplande Mexicaanse muur te financieren. Verder overweegt hij het Noord-Amerikaanse handelsverdrag Nafta te schrappen. Ook op Wall Street wordt nerveus gereageerd op deze opmerkingen.

AkzoNobel

Grootste stijger in de Amsterdamse hoofdindex was AkzoNobel, met een plus van 1,1 procent. Volgens De Telegraaf is de chemietak van het concern in het vizier van vijf private-equitypartijen. Akzo wil zijn chemiedivisie afstoten om extra waarde te creëren voor aandeelhouders. Baggeraar Boskalis was juist niet zo in trek en stond onderaan de lijst met een verlies van 1,9 procent.

In de MidKap ging Arcadis verder 3,9 procent vooruit. Het advies- en ingenieursbureau heeft een klus binnengehaald in de Amerikaanse stad Norfolk. Met de opdracht is een bedrag van 11,6 miljoen dollar gemoeid. Analisten van ING en Kepler Cheuvreux verhoogden bovendien hun prijsdoelen.

WPP

Buiten Nederland ging de meeste aandacht naar WPP. Het grootste reclamebedrijf ter wereld kelderde in Londen dik 11 procent en tikte het laagste niveau in meer dan een jaar aan. WPP verlaagde zijn omzetverwachting voor het hele jaar na tegenvallende resultaten in de eerste jaarhelft.

Beleggers kijken tevens alvast uit naar de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole die donderdag begint.

De euro werd verhandeld voor 1,1793 dollar, tegen 1,1766 dollar bij het Europese slot op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent minder op 47,79 dollar. Brentolie werd een fractie goedkoper op 51,85 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links