Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Draghi: onorthodoxe maatregelen kunnen werken

Draghi: onorthodoxe maatregelen kunnen werken

LINDAU (AFN) - Centrale banken hebben de mogelijkheden om een effectief rentebeleid te voeren, mits ze ,,niet-alledaagse'' beleidsopties overwegen. Dat zei president van de Europese Centrale Bank (ECB) Mario Draghi tijdens een toespraak in het Duitse Lindau.

Onderzoek heeft volgens Draghi aangetoond dat centrale banken niet aan de zijlijn hoeven toe te kijken. Hij doelde onder meer op het omvangrijke steunprogramma, het opkopen van obligaties door de ECB om de inflatie richting de 2 procent te krijgen.

Draghi gaf niet aan wanneer wordt begonnen met de afbouw van het steunprogramma. Mogelijk doet hij dat wel tijdens zijn toespraak in het Amerikaanse Jackson Hole vrijdag, waar vanaf donderdag een grote internationale bankiersbijeenkomst plaatsvindt. Kenners denken echter dat Draghi ook in de VS weinig zal loslaten over zijn te voeren beleid.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

39 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 23 augustus 2017 11:14
    Toch best een hele mooie speech van Mario Draghi. We hebben het gezien de omstandigheden best goed gedaan de afgelopen 10 jaar en.... we moeten vooral heel veel financieel-economische studies maken zodat we onderbouwd en beredeneerd met de allernieuwste cijfers en ontwikkelingen kunnen bijsturen.

    Het is dus ook niet zo, " dat ze maar wat doen...." Er worden daar wel degelijk veel economische studies opgestart en bestudeerd en daaraan het beleid aangepast.

    Mag ook wel eens hardop gezegd worden.

    Zie berichtgeving, hier en daar n.a.v. speech aan het Bodemsee in Zwitserland. Er zijn beroerdere plkejes....

    Peter
  2. z0n0p 23 augustus 2017 11:15
    Het is en blijft een bizar financieel experiment gericht op het overeind houden van feitelijk failliete landen rond de Middenlandse Zee. De tijd die ze hebben gekregen om te hervormen hebben ze verrommeld. Geen enkel perspectief dat de schulden daar ooit op eigen kracht zullen verminderen.

    EU is een €-transferunie. Rente op geld is 0. Waar ik in het verleden per jaar duizenden !! euro's in januari bij kon schrijven is dat nu "nihil". Dat geld (en ook van de pensioenfondsen) gaat regelrecht de bodemloze put in, in het zuiden.
  3. tampi 23 augustus 2017 13:33
    Iemand die nog gelooft dat wij de schulden zonder kleerscheuren kunnen terugbetalen is in mijn beleving een schaap dat wordt geleid door een handige herder.

    De FED en ECB zijn zulke handige herders. De geloofwaardigheid van deze herdersclub is aan het verminderen. En er moeten nieuwe middelen worden gevonden om deze geloofwaardigheid te herstellen.

    Nu er steeds meer blijkt dat schuld genereren mogelijk toch niet meer zo goed werkt, vragen steeds meer mensen zich af waar al die schulden nu nog goed voor zijn. En moet de herdersclub nu wel naar onorthodoxe maatregelen zoeken.

    Ik durf een voorspelling te doen:
    Mochten de onorthodoxe maatregelen er komen, dan zullen die gepaard gaan met flinke angstzaaierij. Angst en verdeeldheid is het enige dat schapen echt bindt en weer een handige herder doet volgen.

    De schuldenberg zal blijven groeien totdat het diepe besef bij de herdersclub er komt dat de schapen niet meer goed volgen.

    In mijn beleving is het kantelpunt allang bereikt dat we niet meer terug kunnen. De meeste mensen kunnen niet voorstellen hoe groot de schuld is, omdat ze niet met grote getallen kunnen omgaan.

    Europa heeft ruim 12.000.000.000.000 Euro schuld
    Draghi en zijn ECB zijn hiervoor verantwoordelijk. Nu vind ik dit zelf een te groot getal om de gehele verantwoordelijkheid hiervan bij 1 partij te leggen. En verbetering in schuldpositie zie ik nog lang niet op korte termijn. Een vlucht richting crypto munten sluit ik ook niet uit.

    Het verleden heeft geleerd dat landen kunnen omvallen, met name als ze in een schuldpositie zitten.
  4. Mario di Dragon 23 augustus 2017 13:55
    Onorthodoxe maatregelen om het piramidespel gaande te houden. Waarschijnlijk gaan we nog veel meer absurde maatregelen zien, liefst zo complex mogelijk.
    Alles wat maar denkbaar is om de zogenaamde relatie tussen schuld en vermogen maar zo ondoorzichtig mogelijk te maken. De stabiliteit van deze relatie berust op het vertrouwen in de centrale bank. De schuldbewijzen van de ECB zijn euro's en zo lijkt het plaatje rond. Euro,dollar en welke valuta ook zijn geen van alle meer backed by assets, alleen maar door zichzelf(het 'grote'verschil met een bitcoin).
  5. don55555 23 augustus 2017 14:15
    Grote Onzin mario di Dragon, de bitcoin is ook niet backed by assets én kent geen wettelijke ondersteuning dat het wettig betaalmiddel is én is niet stabiel genoeg in waarde om als geld te kunnen dienen én is de grootste oplichterij sinds Madoff. Binnenkort stort deze elektronische kettingbrief (want datis het, een kettingsbrief met moderne technologie, vergelijkbaar als een brief die nu een app-je is geworden) in en dan weet iedereen weer dat gebakken lucht altijd weer (net als de zwarte tulp in de 16e eeuw) aan domme opportunisten is te verkopen maar het toch altijd gebakken lucht blijft.
  6. [verwijderd] 23 augustus 2017 14:47
    Draghi zegt in zijn toespraak dat de ECB nog steeds bijleert. Ik merk daar niets van. Al jaren wordt voor abnormale hoeveelheden obligaties aangekocht, het effect is zeer twijfelachtig en toch gaat deze man maar door met een starheid die je zelden tegenkomt. Hij lijkt op een belegger die een aandeel koopt en vervolgens steeds bijkoopt als het aandeel daalt. Een beetje belegger weet dat zo n tactiek behoorlijk desastreus kan uitpakken.
    Ondanks dat de economie in Europa aantrekt en de inflatie oploopt, blijft Draghi praten en handelen alsof de inflatie momenteel een enorm gevaar vormt. Veel economen zijn het er trouwens over eens dat een inflatie van tegen de 1,5% voor de economie eigenlijk ook best goed is. Wie enigszins nadenkt gaat eerder nadenken of het streven naar 2% inflatie wel zo ideaal is als dit alleen met extreem orthodoxe maatregelen bereikt kan worden. En let wel: orthodoxe maatregelen gaan gepaard met heel veel nadelen en risico s. Ik zie de noodzaak van orthodoxe maatregelen totaal niet in.
    De enige orthodoxe maatregel die ik zou toejuichen is om Draghi te bewegen zo spoedig mogelijk op te stappen. Er moet mijns inziens zo snel mogelijk iemand komen die de rommel van Draghi kan gaan opruimen. Want dat is nu al heel moeilijk, laat staan als Draghi zijn beleid nog langer mag voortzetten.
  7. tampi 23 augustus 2017 14:51
    quote:

    don55555 schreef op 23 augustus 2017 14:15:

    Grote Onzin mario di Dragon, de bitcoin is ook niet backed by assets én kent geen wettelijke ondersteuning dat het wettig betaalmiddel is én is niet stabiel genoeg in waarde om als geld te kunnen dienen én is de grootste oplichterij sinds Madoff. Binnenkort stort deze elektronische kettingbrief (want datis het, een kettingsbrief met moderne technologie, vergelijkbaar als een brief die nu een app-je is geworden) in en dan weet iedereen weer dat gebakken lucht altijd weer (net als de zwarte tulp in de 16e eeuw) aan domme opportunisten is te verkopen maar het toch altijd gebakken lucht blijft.
    Beste don55555, ik begrijp uit dit verhaal dat je anders tegen Bitcoin aankijkt dan tegen de Euro. Ik ben het helemaal met je opsomming eens, behalve dit stukje én is de grootste oplichterij sinds Madoff

    Kun je mij uitleggen waarom je Bitcoin precies oplichting vindt?
    Zodat ik het ook snap wat je precies bedoelt?

    Ik vind zelf het creeeren van geld door een centrale private partij de grootste oplichting die er is, zeker nu er geen echte reden meer voor lijkt. Als ik dat doe is het valsmunterij, als de ECB dat doet dan is het "Quantitative Easing".
  8. tampi 23 augustus 2017 14:57
    quote:

    Muppet_Waldorf schreef op 23 augustus 2017 14:33:

    @don55555

    De Estcoin komt er aan:

    www.cryptopoint.nl/nieuws/215456_estl...

    De eerste overheids-coin.
    Mooi bericht! Ik ben van mening dat Estland flink voorop loopt met de blockchain technologie. Een eigen munt lag al in het verlengde van deze ontwikkelingen.

    Overheidsinstanties draaien al bijna volledig op de blockchain in Estland. Alle administratie overheidsprocessen zijn hierdoor volledig geautomatiseerd. Het bewijs dat blockchain administratief personeel overbodig maakt is hiermee ook geleverd. Nog niet iedereen heeft het besef dat blockchain centrale parijen overbodig maakt, in Estland wel.

    De hele wereld kan leren van Estland!
39 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links