Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Minder winst voor RTL Group

LUXEMBURG (AFN) - Het Luxemburgse televisieconcern RTL Group heeft in de eerste helft van dit jaar een lagere winst geboekt, onder druk van de moeizame economische omstandigheden in veel Europese markten. Dat maakte het moederbedrijf van de Nederlandse RTL-zenders donderdag bekend.

De winst zakte met 15 procent tot 274 miljoen euro. In Duitsland steeg de advertentiemarkt licht, maar in landen als Frankrijk, Nederland en België was sprake van achteruitgang. In Spanje en Hongarije was de krimp nog veel duidelijker, aldus RTL.

RTL Nederland heeft in de eerste helft van dit jaar minder winst geboekt dan vorig jaar. Het eerste halfjaar werd met een bedrijfsresultaat afgesloten van 38 miljoen euro, tegen 59 miljoen euro in 2011. De omzet liep terug van 233 miljoen naar 208 miljoen euro. Dit komt volgens het mediabedrijf vooral door de mindere advertentiemarkt en de ontvlechting van Radio 538, Radio 10 Gold en SLAM!FM.

De totale omzet van de RTL Group ging met 2,5 procent omhoog tot 2,76 miljard euro. RTL is actief met 46 tv-zenders en 29 radiostations in negen Europese landen. Het bedrijf is voor 92 procent in handen van het Duitse mediaconcern Bertelsmann.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links