Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Intel boert goed door datacentra en 5G

Gepubliceerd op 23 juli 2020 22:49 | Views: 3.789

Intel 15 jan

59,20 -0,58 (-0,97%)

Intel Corp 15 jan

57,58 -1,67 (-2,82%)

SANTA CLARA (AFN/BLOOMBERG) - Chipmaker Intel heeft de omzet in het tweede kwartaal flink opgevoerd. Het Amerikaanse bedrijf verkocht vooral meer chips voor gebruik in datacentra, nu er wereldwijd veel meer thuis wordt gewerkt. Ook de uitbouw van 5G-netwerken voor mobiele telefonie deed het bedrijf goed.

Intel maakte verder bekend dat de productie van chips met het 7 nanometerprocedé een halfjaar vertraagd is. Die chips, waarbij de verbindingen kleiner zijn waardoor chips kleiner kunnen worden of meer rekenkracht bieden op hetzelfde formaat, liggen nu een jaar achter op de interne planning van Intel. Dit jaar gaat Intel nog meer chips maken met verbindingen van 10 nanometer.

De omzet van Intel kwam uit op 19,7 miljard dollar, een vijfde meer dan een jaar eerder. De winstmarge daalde daarbij wel aanzienlijk ondanks lagere uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling en overnames. De nettowinst steeg met 22 procent, tot 5,1 miljard dollar.

Voor heel dit jaar rekent Intel op een omzet van 75 miljard dollar en een winst per aandeel van 4,53 dollar. Eerder gaf het bedrijf nog geen verwachting vanwege de onzekerheden rond de coronacrisis.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Intel 62% zegt kopen 8 stemmen
Intel Corp 71% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 tmaster 24 juli 2020 00:07
    Intel heeft jaren liggen slapen omdat ze geen concurrentie hadden en is veel te lang blijven plakken op hun 14nm technologie. De ZEN architecture met 10 en 7nm Die's / chiplet is superieur en kan veel beter schalen en is veel goedkoper te produceren dan intel's 14nm technology. Voor de zoveelste keer heeft intel nu aangegeven dat ze 10nm cpu vertraagd zullen zijn. AMD gaat ondertussen al richting 5nm. Intel ligt nu straatlengtes achter bij AMD.
    game console zijn al overgestapt naar AMD, de PC game markt heeft de ZEN al omarmt en is daar veruit de best verkochte CPU en nu kiest de OEM markt ook voor AMD's goedkoperere maar net zo goed presterende AMD cpu's> Intel is gewoon screwed! Ze doen het alleen nog goed op de server markt, cloud datacenters etc. Maar dat is een kwestie van tijd.
  2. Henri Nostradamus 24 juli 2020 00:31
    Concurrentie is altijd gezond. AMD zit qua bedrijf beter in elkaar dan INTC dat intern allerlei kampen heeft die elkaar bevechten - per saldo presteert het bedrijf daardoor qua lopende nobrain-operatie goed maar qua toekomstbestendigheid slecht. Kwestie van tijd of AMD is de #1 en INTC kan in de achteruitkijkspiegel kijken. Doet me een beetje aan NOKIA denken dat ook te lang een hegemonie had en door interne managementgevechten - die alle vernieuwing vertraagden - kapot ging.

    HN
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare