Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Meeste Europese beurzen dicht bij huis, AEX uitschieter

Gepubliceerd op 23 juli 2020 18:01 | Views: 1.407 | Onderwerpen: Europa

AEX 18:05

575,06 +9,50 (+1,68%)

AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese aandelenbeurzen zijn donderdag met kleine uitslagen geëindigd. De AEX-index was een positieve uitschieter, mede door een forse koersstijging van zwaargewicht Unilever. De resultaten van de maker van consumentengoederen vielen in de smaak. Ook industrieel toeleverancier Aalberts steeg flink.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot met een winst van 0,7 procent op 576,67 punten. De MidKap steeg een fractie tot 775,18 punten. De beursgraadmeters in Parijs en Frankfurt daalden tot 0,1 procent, Londen kreeg er 0,1 procent bij.

Unilever steeg 7,8 procent en was daarmee koploper bij de hoofdfondsen in Amsterdam. Het was- en levensmiddelenconcern boekte afgelopen kwartaal meer omzet dan verwacht. Unilever kondigde tevens aan het merendeel van zijn theedivisie, met onder meer het merk Lipton, af te splitsen. Wel behoudt het bedrijf zijn thee-activiteiten in India en Indonesië en zijn belang in het samenwerkingsverband met PepsiCo voor Lipton-ijsthee.

RELX wordt lager gezet

RELX werd 3,3 procent lager gezet nadat het bedrijf met cijfers was gekomen. De informatie- en dataleverancier zag de omzet in de eerste jaarhelft aanzienlijk dalen. Dat kwam vooral doordat de divisie voor vakbeurzen amper evenementen kon organiseren. In de MidKap kreeg Aalberts er 3,4 procent bij. De industrieel toeleverancier boekte in de eerste jaarhelft beduidend minder omzet en winst als gevolg van de coronacrisis. Maar sinds eind mei constateert het bedrijf een herstel van orders en verkopen.

Sligro verloor 0,8 procent bij de kleinere bedrijven. Het groothandelsbedrijf sloot het eerste halfjaar af met een nettoverlies vanwege de sluiting van de horecagelegenheden door het coronavirus. Vastgoedfonds Wereldhave werd 4,8 procent lager gezet na een verlaging van het kredietoordeel door Moody's.

In Parijs daalde STMicroelectronics 0,4 procent. De Europese chipmaker is evenwel positiever gestemd over dit jaar en schroefde zijn omzetprognose op. Daimler won 4,3 procent in Frankfurt. De eigenaar van Mercedes-Benz verwacht na zware verliezen in het tweede kwartaal het hele boekjaar toch met winst af te sluiten. In Zürich daalde Roche 3,1 procent omdat de reguliere gezondheidszorg verstoord werd door de coronauitbraak.

De euro was 1,1617 dollar waard tegen 1,1584 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,4 procent meer op 42,05 dollar. Brentolie werd 0,2 procent goedkoper, op 44,22 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 100% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare