Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Staat in beroep tegen besluit rechter over fusie PostNL en Sandd

Gepubliceerd op 23 juli 2020 13:37 | Views: 3.314

PostNL 22 sep

2,64 +0,09 (+3,37%)

DEN HAAG (AFN) - De staat gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter dat de verleende vergunning voor de fusie van postbedrijven PostNL en Sandd ongeldig is. Dat laat een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken weten na berichtgeving door NU.nl.

Door de fusie van PostNL en Sandd zou een monopolist ontstaan. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor de consument omdat er dan geen sprake meer is van concurrentie. Om die reden ging de marktwaakhond Autoriteit Consument & Markt (ACM) eerder niet akkoord met de samenvoeging. De regering kwam daarop met een bijzondere regeling om de fusie toch door te laten gaan, onder strengere voorwaarden. Bij het verlenen van die vergunning, was de regering volgens de rechter niet zorgvuldig genoeg.

Het ministerie laat het niet daarbij. Staatssecretaris Mona Keijzer gaat in hoger beroep tegen het besluit. Ze klopt daarvoor aan bij College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). In een brief aan de Tweede Kamer liet Keijzer eerder deze maand al doorschemeren dat ze het er niet bij zou laten zitten.

PostNL en Sandd zijn al sinds 1 februari één bedrijf. Hun samengaan was volgens de ondernemingen en het kabinet nodig om in een krimpende markt de basispostvoorziening in Nederland in stand te kunnen houden. PostnL waarschuwde na de uitspraak van de rechter in juni al dat de fusie niet meer ongedaan kan worden gemaakt.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 86% zegt kopen 21 stemmen

Gerelateerd

PostNL Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare