Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ASMI verslaat omzet- en orderverwachtingen

ASMI verslaat omzet- en orderverwachtingen

ALMERE (AFN) - ASM International (ASMI) heeft in het tweede kwartaal een hogere omzet en orderontvangst behaald dan de toeleverancier aan de chipindustrie zelf had verwacht. Dat meldde ASMI dinsdag na het slot op de beurs in Amsterdam.

De netto-omzet was in de afgelopen 363,3 miljoen euro. Exclusief het bedrag van 103 miljoen euro door een patentschikking was de omzet 260 miljoen euro. Hier had ASMI zelf 230 miljoen tot 250 miljoen euro voorspeld. De orderontvangst lag op 373 miljoen euro (270 miljoen euro exclusief de patentschikking). Hier rekende het bedrijf op 240 miljoen tot 260 miljoen euro.

Voor de huidige driemaandsperiode rekent ASMI, op basis van vergelijkbare wisselkoersen, op een omzet in een bandbreedte van 250 miljoen tot 270 miljoen euro. De prognose voor de nieuwe orders in het derde kwartaal ligt ook op 250 miljoen euro tot 270 miljoen euro.

Patentinbreuk

Begin deze maand trof ASMI een schikking met branchegenoot Kokusai Electric van 115 miljoen dollar om zo een einde te maken aan een conflict over patentinbreuk door de Japanners. Er werden ook licentieafspraken gemaakt.

De genormaliseerde nettowinst (inclusief de patentschikking) bedroeg in het tweede kwartaal 125 miljoen euro, een toename met 72 miljoen euro vergeleken met het eerste kwartaal. Het operationeel resultaat was ruim 150 miljoen euro. ASMI kondigde een nieuw aandeleninkoopprogramma van 100 miljoen euro aan voor de periode 2019-2020.

In een toelichting sprak topman Chuck del Prado van een aanhoudend sterke vraag op het vlak van zogeheten logic en foundry. Het bedrijf denkt dat de zogeheten WFE-markt (wafer fab equipment) dit jaar stevige krimp zal laten zien. Maar op basis van dit huidige marktbeeld blijft ASMI er op rekenen beter te zullen presteren dan de WFE-markt in het algemeen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 12 apr Citi verhoogt koersdoelen ASML en ASMI 2
  2. 28 feb Lauwwarme outlook ASMI doet beleggers uitkijken naar 2025

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ASM International

523,000 17:38
-21,800 -4,00%
Premium

Lauwwarme outlook ASMI doet beleggers uitkijken naar 2025

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links