Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Damrak begint lager aan drukke week'

'Damrak begint lager aan drukke week'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs begint maandag waarschijnlijk iets lager. Ook de andere Europese beurzen lijken met verliezen te openen. Beleggers maken zich op voor een bomvolle week met bedrijfsresultaten en een beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB). Op het Damrak kwamen Philips en BinckBank met cijfers.

Philips behaalde in het tweede kwartaal een vergelijkbare omzet als een jaar geleden. Het zorgtechnologieconcern voerde weliswaar op eigen kracht de verkopen op, maar ondervond hinder van de effecten van wisselkoersen en desinvesteringen. De resultaten komen vrijwel overeen met een consensus van analistenschattingen die Philips op de eigen website had gepubliceerd.

BinckBank wist de onrust op de aandelenmarkten niet zo goed te benutten als in het eerste kwartaal. Het aantal transacties van de onlinebroker daalde in het tweede kwartaal met 14 procent ten opzichte van de voorgaande periode. De winst steeg wel en de operationele kosten gingen verder omlaag.

Wessanen

Wessanen zal mogelijk bewegen op een advieswijziging. Kepler Cheuvreux verhoogde zijn aanbeveling voor het voedingsbedrijf naar kopen.

Analisten van de Amerikaanse banken Citigroup, Morgan Stanley en JPMorgan zijn begonnen met het volgen van het aandeel Adyen. De betalingsdienstverlener maakte in juni zijn de debuut op de beurs in Amsterdam. Citigroup geeft het aandeel een neutraal advies, Morgan Stanley hanteert een 'equal-weight'-advies en JPMorgan een 'overweight'-advies.

Euro

De Europese beursgraadmeters sloten vrijdag overwegend in de min. De AEX-index hield het hoofd boven water en won 0,4 procent tot 572,20 punten. De MidKap daalde 1,1 procent tot 774,84 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs zakten tot 1 procent.

Wall Street ging licht lager het weekeinde in. De Dow-Jonesindex eindigde een fractie lager op 25.058,12 punten. De brede S&P 500 en techbeurs Nasdaq leverden 0,1 procent in.

De euro was 1,1725 dollar waard, tegen 1,1705 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 68,10 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent minder op 72,99 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22:12 Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 18:25 Chippers bezorgen AEX weekverlies en aftellen tot de bitcoin halving 3

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,01 18:05
-5,35 -0,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links