Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Topman Tesla ziet record bij leveringen

Gepubliceerd op 23 mei 2019 17:42 | Views: 3.170

NEW YORK (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Topman Elon Musk van Tesla is optimistisch gestemd over de leveringen van elektrische auto's aan klanten dit kwartaal. Volgens Musk is er ''goede kans'' dat in het tweede kwartaal het recordaantal van 90.700 leveringen uit het laatste kwartaal van 2018 overtroffen zal worden.

Dat schreef Musk in een mail aan werknemers. Verder meldde hij dat het bedrijf dit kwartaal meer dan 50.000 nieuwe netto-orders heeft ontvangen en dat de dagelijkse productie van de Tesla Model 3 deze week op gemiddeld 900 auto's ligt, waarmee de doelstelling van 7000 per week dichterbij komt.

De afgelopen tijd kwam de beurskoers van Tesla behoorlijk onder druk te staan door zorgen bij analisten of het bedrijf wel aan zijn doelstellingen kon voldoen. Ook de Amerikaans-Chinese handelsspanningen wegen op het aandeel Tesla, dat dit jaar al meer dan 40 procent is gedaald. Donderdag steeg de koers op Wall Street, na zes verliesbeurten op rij.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9 Posts
| Omlaag ↓
 1. BLOK-E 23 mei 2019 20:19
  Hij is zelf in 2 weken tijd miljarden armer geworden, dus iets roepen om dit te stoppen. In dit bericht staat productie dit kwartaal 90K, orders binnen 50K, wanneer 1 order 1 auto is (niet geheel duidelijk) dan mis ik 40K auto‘s!!
  Mooi investeren in iets wat nooit winstgevend is, iedere auto meer betekend nog meer onkosten, zeer veel reparatie‘s onder garantie per auto.
 2. speedy0070 23 mei 2019 22:06
  hij mag zeggen wat ie wil zal niet helpen. Zijn auto´s hebben veel problemen onderdelen aanvoer duurt zeer lang en zijn harstikke duur. De competencie werkt stevig door om hun eigen auto´s te bouwen en waarschijnlijk goedkoper dan tesla kan ie de deur wel dicht doen dus aandeeltjes tesla naar de 10 is zeker geen ondenkbaar beeld.
 3. mok 23 mei 2019 22:22
  Alle onafhankelijke testen geven aan dat de model 3 superieur is in vergelijking met andere elektrisch aangedreven auto’s en de prijs is heel aantrekkelijk. Voor mij de belangrijkste reden om nu in het aandeel te stappen met deze lagere koers. Er is nu ook voldoende cash om de periode naar de opening van de nieuwe fabriek te overbruggen. Ik zie geen probleem.
 4. Andy5 23 mei 2019 23:50
  Haha, en uiteindelijk wint Tesla weer altijd. Al die Tesla bashers krijgen er maar geen genoeg van. Als iemand altijd 'levert' dan is het Elon Musk. Enige waar je hem op aan kunt spreken is wanneer. Maar dat noemen wij Muskieten 'Elon Time'.

  Tesla is new school en gaat het winnen van new school. Twee willekeurige redenen:

  1. De service is gewoon echt goed. Je weet dat je een eerste generatie auto koopt van een bedrijf dat nog niet zolang bestaat als Toyota of Ford. Dat heeft tot gevolg dat er af en toe een kinderziekte in zit, maar ze fixen alles zo snel mogelijk en zo goed mogelijk je hebt echt het gevoel dat ze alles voor je willen doen. Geen gezeur of geneuzel gewoon gefixt. Echt supermedewerkers die begrijpen wat de missie en visie van herbedrijf is en er naar handelen. Ik ken geen eerlijker bedrijf dan Tesla en ik heb al wat merken gehad..

  2. De oude school zit muurvast. Stel je voor dat VW met een zelfde auto zou komen dan kan het hele garage netwerk opgedoekt worden. Daar zijn nog zoveel connecties en oude lijnen, dat gaat voorlopig niet gebeuren. Tesla heeft letterlijk geen concurrentie de komende jaren.
 5. forum rang 4 -EriC- 24 mei 2019 06:25
  quote:

  mok schreef op 23 mei 2019 22:22:


  Alle onafhankelijke testen geven aan dat de model 3 superieur is in vergelijking met andere elektrisch aangedreven auto’s en de prijs is heel aantrekkelijk. Voor mij de belangrijkste reden om nu in het aandeel te stappen met deze lagere koers. Er is nu ook voldoende cash om de periode naar de opening van de nieuwe fabriek te overbruggen. Ik zie geen probleem.


  Elon Musk is een opgeblazen variant van Victor Muller.
  Mensen vallen blijkbaar voor een vlotte babbel en dingen als cijfers en realiteit laten ze links liggen.
  Ik zou maar gauw een tweet sturen naar Musk dat er geen problemen zijn. Kan hij misschien weer eens wat slaap pakken.
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare