Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Scherpe daling olieprijzen

Gepubliceerd op 23 mei 2019 17:04 | Views: 4.726

Royal Dutch Shell A 15:05

14,92 +0,30 (+2,04%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De olieprijzen gingen donderdag opnieuw flink omlaag, onder druk van de almaar verder oplopende handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten en toenemende Amerikaanse olievoorraden. Woensdag leverden de olieprijzen ook al behoorlijk terrein in.

De prijs van een vat Amerikaanse olie (van 159 liter) zakte met 5,4 procent tot 58,22 dollar. Daarmee daalde Amerikaanse olie voor het eerst sinds maart tot onder 60 dollar per vat. Brentolie werd 4,5 procent goedkoper op 67,82 dollar per vat. Uit cijfers van de Amerikaanse overheid bleek dat de olievoorraden vorige week met 4,7 miljoen vaten zijn gestegen naar het hoogste niveau sinds medio 2017.

Op de beurzen stonden oliegerelateerde aandelen stevig in het rood. Zo daalden grote olie- en gasconcerns als Shell, BP, ExxonMobil en Total tot 3 procent. Op het Damrak verloren oliedienstverlener SBM Offshore en bodemonderzoeker Fugro tot 5,2 procent.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 70% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Dagelijkse Kost 23 mei 2019 17:13
    Nu eens kijken of de benzineprijzen ook een scherpe daling zullen laten zien en wel onmiddellijk. Ik vrees, dat dit niet zal gebeuren. Andersom als de olieprijzen scherp stijgen, dan zijn de pompen er al de kippen bij om de benzineprijzen diezelfde dag scherp te verhogen.
  2. forum rang 6 up en down 23 mei 2019 17:50
    Ja de benzine prijs stijgt met de dag ook al zakt de olieprijs In spanje kost een litertje benzine 1,30euro maar daar is alles goedkoper omdat accijns en belastingen veel lager zijn dan bij Rutte clan
    Ik hoop dat ze vandaag (europarlement verk) een flinke nederlaag lijden met hun arrogant gedrag tegenover de flink bedonderde en betalende belasting betaler die nederlander is!!!!! Ja ze zetten zelf nog in om criminele vrouwen uit Irak/Syrie te halen ondanks dat de staat nederland levenslang hen moet onderhouden????
    Maar wat maakt het uit slapend Nederland betaald het toch!!!!!!!!!!!
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare