Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

KPN vangt bot in zaak fusie concurrenten

Gepubliceerd op 23 mei 2019 om 10:12 | Views: 2.483

KPN 17 okt

2,96 +0,03 (+0,95%)

BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - De eerdere fusie tussen tussen Vodafone en Liberty Global Dutch, het moederbedrijf van Ziggo is niet in strijd met de regels voor de interne markt. Dat heeft het Europees Hof bepaald. De rechter ging niet mee in de klachten die telecomconcern KPN tegen het eerdere besluit van de Europese Commissie indiende.

Vodafone en Liberty Global bundelden eind 2016 hun Nederlandse activiteiten. Daaruit bestond fusiebedrijf VodafoneZiggo dat na KPN een tweede grote speler werd die in Nederland vaste én mobiele diensten aanbiedt met een eigen netwerk.

Volgens KPN had de Europese Commissie de gevolgen van de fusie niet op de juiste manier ingeschat. Ook was de onderbouwing van de beslissing over het samengaan niet goed.

Sportwedstrijden

Volgens KPN zouden onder meer bepaalde sportwedstrijden niet meer op dezelfde manier beschikbaar zijn voor klanten van KPN na de fusie. De rechter was het daar niet meer eens. In plaats van de sportzender Ziggo Sport kan KPN namelijk gebruik maken van de min of meer vergelijkbare zender Fox Sports.

KPN is veroordeeld tot het betalen van de proceskosten. Het bedrijf kan nog in beroep gaan. Een woordvoerster laat weten dat KPN 'teleurgesteld' is en dat de uitspraak verder wordt bestudeerd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
KPN 100% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links