Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX over breed front omlaag

AEX over breed front omlaag

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging donderdag over een breed front omlaag. Ook de andere Europese beurzen stonden stevig in het rood. Beleggers bleven voorzichtig nadat de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin liet weten dat er nog geen nieuwe handelsgesprekken tussen de VS en China op het programma staan.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 1,1 procent lager op 547,06 punten. De MidKap raakte 1,9 procent kwijt tot 743,85 punten. De beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs leverden tot 1,3 procent in.

Staalproducent ArcelorMittal sloot de rij bij de hoofdfondsen op het Damrak met een verlies van 2,5 procent. Levensmiddelenconcern Unilever, dat door Morgan Stanley op de favorietenlijst werd gezet, was de enige stijger met een plusje van 0,1 procent.

Krachtenbundeling

In de MidKap stond kabel- en telecomconcern Altice Europe onderaan met een min van dik 6 procent. TomTom won 1,5 procent. Het navigatiebedrijf voert een omgekeerde aandelensplitsing door om 750 miljoen euro uit de verkoop van zijn Telematics-divisie uit te keren aan zijn aandeelhouders. Er zullen 16 aandelen TomTom worden omgezet naar 9 nieuwe aandelen.

Kiadis Pharma steeg 3,5 procent bij de kleinere bedrijven. Het biotechnologiebedrijf sloot een samenwerkingsovereenkomst met het Amerikaanse Be The Match BioTherapies. De krachtenbundeling is bedoeld ter ondersteuning van het onderzoek voor het belangrijkste geneesmiddel van Kiadis.

Laagste koers

Biotechnoloog Curetis klom 10,7 procent na positieve resultaten met een onderzoek naar zijn diagnosesysteem Unyvero. Drankenproducent Lucas Bols zag de winst afgelopen boekjaar dalen en verloor 0,7 procent.

Deutsche Bank zakte 2,9 procent en bereikte de laagste koers ooit. De Duitse bank, die de fusiegesprekken met concurrent Commerzbank zag mislukken, houdt een aandeelhoudersvergadering. De Duitse autobouwer Daimler (min 7 procent) noteerde ex -dividend.

De euro was 1,1136 dollar waard, tegen 1,1159 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent minder op 61,03 dollar. De prijs van Brentolie daalde 0,8 procent tot 70,44 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:40 AEX beperkt verlies na vergeldingsactie Israël
  2. 09:12 AEX lager van start gegaan, slechts twee stijgers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mrx77 23 mei 2019 09:25
    Al dagenlang dalen europese beurzen veel harder dan wallstreet. Hoewelde yankees juist meet last zouden moeten hebben. Geen enkele analist schrijft iets over de financials die al wekenlang dalen vanaf die handelszorgen en wederom de financials in usa zijn zgn immuun...aex is ondertussen bijna 30 punten gecrasht oftwel ca 6 procrnt en wallstreet hoeft maar procenten te stijgen en zit dan weer op zijn alltime high...
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,91 12:33
-4,45 -0,51%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links