Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

VS en China helpen Bols omhoog

Gepubliceerd op 23 mei 2019 08:01 | Views: 2.075 | Onderwerpen: China, Verenigde Staten

Lucas Bols 13 aug

7,76 +0,02 (+0,26%)

AMSTERDAM (AFN) - Drankenproducent Lucas Bols heeft in zijn gebroken boekjaar, dat tot eind maart liep, de omzet opgevoerd. In de tweede helft van het jaar werden de tegenvallende resultaten uit de eerste zes maanden grotendeels goedgemaakt. Met name in de Verenigde Staten en China presteerde het beursgenoteerde bedrijf goed. In Europa ging het juist minder.

De omzetgroei van 1,2 procent op eigen kracht tot 92,5 miljoen euro kwam dan ook grotendeels op het conto van de globale merken als Passoa, Bols jenever en Damrak gin. De regionale merken, die maar in één of enkele markten worden verkocht, deden het slechter. De afname van de verkoop van jenever en vieux op de Nederlandse markt vertraagde. Dat kwam onder meer omdat de kopstoot, een combinatie van een biertje en een glaasje jenever, aan populariteit wint.

Op de West-Afrikaanse markt kreeg Lucas Bols ook weer wat lucht. Daar had de drankmaker in de eerste zes maanden nog te maken met tijdelijke importrestricties, maar die zijn weer opgeheven.

Wisselkoersverschillen

De nettowinst van Lucas Bols kwam uit op 16,6 miljoen euro. Dat was een afname ten opzichte van de 20,4 miljoen euro vorig jaar, onder meer veroorzaakt door wisselkoersverschillen en meer verkopen in markten waar de marges lager liggen en juist minder verkopen in markten met een hoge marge.

Voor komend jaar verwacht Lucas Bols dat de markt voor mixdrankjes ondanks de wereldwijde handelsspanningen gezond blijft. Daarbij voorziet het bedrijf wel dat de West-Europese uitdagend blijft. De prijzen voor grondstoffen en vervoer gaan vermoedelijk omhoog, maar dat effect wil Bols tegengaan door prijzen te verhogen. Het bedrijf wil zijn merken 'hoger' in de markt zetten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Lucas Bols 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

China

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Verenigde Staten

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Lucas Bols

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare