Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Mineurstemming op Europese beurzen

Mineurstemming op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond woensdagmiddag op verlies. Ook de andere Europese graadmeters gingen omlaag. Beleggers verwerken onder meer tegenvallende industriecijfers uit de eurozone. Ook zijn alle zorgen over een dreigende handelsoorlog weer terug, omdat de Amerikaanse president Donald Trump zich ontevreden heeft uitgelaten over de handelsgesprekken met China.

De hoofdindex in Amsterdam stond rond 15.50 uur 1,1 procent in het rood op 565,54 punten. De MidKap zakte 1,4 procent tot 802,23 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren 1,4 en 1,7 procent. Londen leverde 0,9 procent in.

De meest opvallende koersbeweging aan het Damrak kwam van Altice. Het in de AEX opgenomen kabel- en telecomconcern kreeg er meer dan een kwart aan beurswaarde bij. Altice is al langer een erg beweeglijk aandeel. Dinsdag sloot het bedrijf ook al met een flinke plus, na verwerking van de afsplitsing van de Amerikaanse tak Altice USA.

ArcelorMittal

Staalconcern ArcelorMittal had last van de handelszorgen en was de grootste daler bij de hoofdfondsen met een verlies van dik 4 procent. De Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin gaf aan dat de staal- en aluminiumtarieven voor China blijven gelden.

Shell daalde daarnaast 2,9 procent. Het olie- en gasconcern verkoopt zijn belang in een Chinees kolenvergassingsproject aan samenwerkingspartner Sinopec. Daarmee komt een einde aan een coöperatie die bijna twintig jaar heeft geduurd. De verkoop is onderdeel van het omvangrijke desinvesteringsprogramma van Shell na de aankoop van gasreus BG Group.

Verder ging het aandeel Euronext 5 procent omlaag, in verband met een adviesverlaging voor de beursuitbater door analisten van UBS.

Marks & Spencer

Elders in Europa trok onder meer Marks & Spencer de aandacht. De Britse winkelketen zag de nettowinst afgelopen boekjaar flink dalen, maar ging op de beurs in Londen toch bijna 7 procent omhoog. Het bedrijf zette onder meer geld opzij voor de sluiting van een groot aantal winkels.

De euro was 1,1715 dollar waard, tegen 1,1782 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,4 procent tot 71,93 dollar. Brentolie kostte 0,7 procent minder op 79,00 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 mei 2018 17:48
    Zijn we al aan het uitbodemen? Of zijn de steunpunten nog niet bereikt? Roflol. Als de macro-economische cijfers van Europa aanhouden, wat voor tools heeft Draghi nog? Of gaat ie "alles doen om de euro te redden". Kansloos.
    En Duitsland gaat Italie niet redden. Heel slim gespeeld van die Italianen. Die zeggen niet dat ze uit de euro willen, maar laten het er gewoon op aan komen. Zodat Duitsland zelf de stekker er uit trekt. Of er komt, waar ze ook al mee bezig zijn, een noord-Europese munt. Dat zou een hoop verhelpen. VS geeft 1 juni nog even een laatste zetje. GDP van Duitsland voor 50% afhankelijk van de export. Ga daar maar eens over nadenken.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links