Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Industrie eurozone groeit minder hard

LONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de eurozone is in mei minder sterk gegroeid in vergelijking met een maand eerder. Dat meldde de Britse marktonderzoeker Markit op basis van voorlopige cijfers.

De inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid weerspiegelt, daalde naar een stand van 55,5, van 56,2 in april. Economen hadden gemiddeld een niveau van 56,1 voorspeld. Een stand van 50 of meer wijst op groei.

De index voor de dienstensector in de eurozone ging naar 53,9 van 54,7. De samengestelde index van industrie en diensten noteerde voor mei 54,1 van 55,1 in april.

Duitse industrie

Onder meer de Duitse industrie liet in mei een minder sterke groei zien dan in april. De inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid in de industrie van Duitsland weerspiegelt, zakte naar een stand van 56,8 tegen 58,1 een maand eerder. De consensus van economen lag op 57,9. Voor de Duitse dienstensector werd een niveau gemeld van 52,1, tegen 53 een maand eerder.

De Franse industrie is in mei in een hoger tempo gegroeid in vergelijking met april. Die index steeg naar 55,1, van 53,8 een maand eerder. Economen rekenden in doorsnee op een niveau van 53,7. De index voor de Franse dienstensector zakte van 57,4 naar 54,3.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links