Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Handelszorgen terug op Damrak'

Gepubliceerd op 23 mei 2018 om 08:16 | Views: 4.062

AEX 18:05

576,69 +1,76 (+0,31%)

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs opent woensdag naar verwachting met verlies. Ook de andere beursgraadmeters in Europa lijken lager te beginnen. De handelszorgen keerden terug op de wereldwijde markten nadat president Donald Trump liet weten niet tevreden te zijn over de laatste handelsgesprekken met China.

Beleggers verwerken daarnaast de uitspraken van de Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin, die aangaf dat staal- en aluminiumtarieven voor China blijven gelden. Eerder zei hij nog dat de Amerikaanse importheffingen op Chinese producten waren opgeschort. Maar dat waren andere tarieven. Ook uitte Trump zijn twijfel of de langverwachte ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un volgende maand wel doorgaat.

Op het Damrak kondigde Shell aan zijn belang in een Chinees kolenvergassingsproject te verkopen aan samenwerkingspartner Sinopec. Daarmee komt een einde aan een coöperatie die bijna twintig jaar heeft geduurd. De verkoop is onderdeel van het omvangrijke desinvesteringsprogramma van het olie- en gasconcern na de aankoop van gasreus BG Group.

DPA

Désirée Theyse is bij detacheerder DPA benoemd tot financieel directeur. Dat gebeurde op de aandeelhoudersvergadering. Haar voorgenomen benoeming was in maart al aangekondigd. Sinds januari werkte Theyse al als strategisch directeur bij DPA.

In Londen staat Barclays in de schijnwerpers. De Britse bank is verschillende strategische opties aan het onderzoeken. Daarbij wordt ook gekeken naar het samengaan met Standard Chartered of een andere branchegenoot, schreef zakenkrant Financial Times (FT) op basis van ingewijden.

Hoger

De Europese beurzen sloten dinsdag hoger. De AEX-index steeg 0,4 procent tot 572,05 punten en de MidKap klom 0,9 procent tot 813,82 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt sloten 0,1 tot 0,7 procent in de plus.

Op Wall Street werden verliezen geleden. De Dow-Jonesindex eindigde 0,7 procent lager op 24.834,41 punten. De brede S&P 500 verloor 0,3 procent en technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,2 procent in.

De euro was 1,1756 dollar waard, tegen 1,1782 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,4 procent tot 71,90 dollar. Brentolie kostte 0,7 procent minder op 79,01 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
AEX 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
FrankAlexander
2
Trump blaat weer iets en er zijn meteen weer "handelszorgen", beleggers get a life, morgen is het weer koek en ei.
suske wiet
0
quote:

sjaak100 schreef op 23 mei 2018 om 09:36:


zullen we het maar de TRUMP AEX noemen.
Inderdaad ,wat zijn beurshandelaars toch blij met Trump
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord