Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Shell wil belang in Canadees CNRL verkopen'

Gepubliceerd op 23 mei 2017 21:29 | Views: 1.242

Royal Dutch Shell A 16:50

18,30 +1,94 (+11,88%)

DEN HAAG (AFN) - Shell wil zijn belang in het Canadese olie- en gasbedrijf Canadian Natural Resources (CNRL) verkopen. Dat meldde persbureau Reuters dinsdag op basis van meerdere anonieme bronnen.

Het gaat om een deelneming van 8,8 procent die Shell verkreeg toen het eerder dit jaar voor 8,5 miljard dollar aan teerzandprojecten in Canada van de hand deed. Het belang wordt gewaardeerd op omgerekend 3 miljard dollar (circa 2,7 miljard euro). Het Nederlands-Britse concern is naar verluidt al met investeringsbanken aan het praten die bij de verkoop kunnen adviseren. Shell weigerde op het bericht te reageren.

De opbrengst zou Shell kunnen gebruiken om de schuld verder terug te dringen. Die is sterk opgelopen door de overname van gasproducent BG Group, waarvoor het bedrijf eerder in totaal 54 miljard dollar neertelde. Shell is in dat kader bezig in totaal voor 30 miljard dollar aan bezittingen af te stoten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 88% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare