Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Blackstone ziet waarde bezittingen verdampen

Gepubliceerd op 23 april 2020 13:48 | Views: 4.954

NIBC Holding N.V. 03 jul

7,04 +0,04 (+0,57%)

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse investeerder Blackstone kampt met de nodige tegenwind als gevolg van de coronacrisis. De investeerder, die eerder een bod lanceerde op de Haagse zakenbank NIBC, zag de waarde van zijn beleggingen in het eerste kwartaal van het jaar goeddeels verdampen.

De private equity-divisie van Blackstone zag de bezittingen in het eerste kwartaal van het jaar het sterkst dalen. Hier was sprake van een waardedaling van 22 procent. Ongeveer de helft daarvan werd veroorzaakt door de uitverkoop in energiemarkten.

Elders bij het bedrijf waren de resultaten ook minder. Bij de divisie tactische investeringen daalden de vermogenswaarde met 16 procent, gevolgd door de min van 14 procent bij het segment krediet en verzekeringen. Onroerend goed, de op één na grootste divisie van Blackstone, zag zijn rendement op investeringen met 8,8 procent dalen en ook bij de divisie hedge fund solutions werd een min van dik 8 procent genoteerd.

Vroege blik

De resultaten bieden een vroege blik op de uitdagingen waar vermogensbeheerders voor staan nu de pandemie de wereldeconomie hard raakt. De oorlogskas van Blackstone is evengoed nog gevuld met 150 miljard dollar. Volgens het bedrijf is geduld het sleutelwoord bij het doen van investeringen.

Ondanks de moeilijke periode voor investeerders, haalde Blackstone afgelopen kwartaal 27,3 miljard dollar op. Het beheerd vermogen daalde tot 538 miljard dollar eind maart tegen 571 miljard dollar drie maanden eerder. De winst steeg met 4 procent ten opzichte van een jaar eerder tot 557 miljoen dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NIBC Holding N.V. 79% zegt verkopen 14 stemmen

Gerelateerd

NIBC Holding N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
| Omlaag ↓
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare