Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Groeiend Ordina schrapt dividend vanwege onzekerheden

Gepubliceerd op 23 april 2020 09:00 | Views: 3.656 | Onderwerpen: dividend

Ordina 10:14

2,27 -0,01 (-0,44%)

NIEUWEGEIN (AFN) - Automatiseerder Ordina heeft in het afgelopen kwartaal ondanks de coronacrisis meer winst op een hogere omzet behaald vergeleken met een jaar geleden. Wel ziet het concern zich genoodzaakt door de huidige onzekere marktomstandigheden door de coronacrisis het dividend over 2019 te schrappen.

Ordina groeide in de vorige periode met name goed in Belgie en Luxemburg. In Nederland kromp de omzet licht. In totaal liepen de opbrengsten op tot 96,3 miljoen euro. Dat is een stijging van 1,8 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. Het geschoonde bedrijfsresultaat (ebitda) liep eveneens op tot 12,1 miljoen euro. De winstmarge liet een verbetering zien. Ordina zegt dat de kaspositie momenteel "sterk" is.

De klanten van Ordina vallen voor een groot deel in vitale sectoren, aldus het beursgenoteerde bedrijf. Volgens de automatiseerder kon het werk de afgelopen weken vrijwel ongestoord doorgaan ondanks de lockdowns en andere maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het virus in te dammen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ordina 100% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare