Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TKH merkt eerste gevolgen coronacrisis

Gepubliceerd op 23 april 2020 08:08 | Views: 3.147

TKH 05 mrt

40,80 -0,54 (-1,31%)

HAAKSBERGEN (AFN) - Technologiebedrijf TKH merkt dat de coronacrisis invloed heeft op de omzet en het resultaat. De onderneming had maar in beperkte mate last van de lockdown in China, maar merkt er veel meer van dat landen als Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten op slot zijn gegaan. De invloed van het virus zal daarom in het tweede kwartaal groter zijn.

In de eerste drie maanden van het jaar daalde de autonome omzet met 1,9 procent, wat vooral te wijten was aan een neergang bij het onderdeel Industrial Solutions. Telecom Solutions en Building Solutions zetten juist meer om. De operationele winst (ebita) bleef in de periode vrijwel gelijk aan een jaar eerder.

Om de huidige situatie het hoofd te bieden heeft TKH in de kosten gesneden. Ook wordt er minder geïnvesteerd. Verder verwacht het technologiebedrijf dat zijn programma van desinvesteringen dit jaar stil komt te liggen. TKH verkocht al bedrijfsonderdelen met een waarde van 260 miljoen euro. Het doel is, en dat blijft volgens TKH onveranderd, om voor tussen de 300 miljoen en 350 miljoen euro aan onderdelen af te stoten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TKH 82% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare