Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Geen decharge voor ING-top van aandeelhouders

Geen decharge voor ING-top van aandeelhouders

AMSTERDAM (AFN) - Bestuurders van ING hebben tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering geen decharge gekregen. Aandeelhouders toonden zich bijzonder ontevreden over de schikking van 775 miljoen euro in verband met de witwasaffaire. Daarmee kreeg het bestuur van de bank een stevige tik op de vingers. Het niet verlenen van decharge aan een bestuur komt maar zelden voor.

Krijgt een bestuur decharge, dan zijn de bestuurders persoonlijk niet verantwoordelijk te houden voor alles wat er gebeurd is in het voorbije jaar. Aandeelhouders van ING stemden echter in meerderheid tegen decharge. Daardoor kan nog een juridische zaak door ING tegen bestuurders voor aansprakelijkheid aangespannen worden.

Hans Wijers, voorzitter van de raad van commissarissen van ING sprak zijn teleurstelling uit over de uitslag van de stemming, maar was niet geheel verrast. Voorafgaand aan de jaarlijkse vergadering zeiden meerdere aandeelhouders al tegen decharge te zullen stemmen.

Benoeming

ING kreeg wel de handen op elkaar voor de benoeming van de nieuwe financieel directeur. Tanate Phutrakul neemt daarmee definitief het stokje over van Koos Timmermans, die in de nasleep van de witwasaffaire vertrok.

Verder werd ook akkoord gegeven voor de benoeming van commissaris Herna Verhagen, de topvrouw van PostNL, en de aanstelling van Mike Rees in de toezichthoudende raad. Ook de herbenoeming van commissaris Mariana Gheorghe werd goedgekeurd.

Mega-emissie

Verder blijft de leiding van ING bevoegd om een mega-emissie te doen op het moment dat het dit nodig acht. Daarmee kan het bestuur, net als de voorgaande jaren, zonder inmenging van aandeelhouders tot 40 procent van het al uitstaande kapitaal ophalen. Dit geld kan worden gebruikt voor overnames.

ING wordt al langer gelinkt aan een overname van het Duitse Commerzbank. Tijdens de aandeelhoudersvergadering ging de leiding van het bedrijf niet in op vragen over de overnamegeruchten.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Berenberg verhoogt koersdoel ING
  2. 01 feb Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING

Gerelateerd

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Gaston Lagaffe 23 april 2019 19:58
    Je kan er cynisch over lopen te doen maar dit is voor een bank als ING een enorme blamage. Het kost geen geld maar een 2e keer geen decharge zal kost wat kost door ING vermeden gaan worden. De DNB zit niet te wachten op bestuurders van grote Nederlandse banken die geen decharge van hun aandeelhouders krijgen. De vraag is krijgt ING de puinhoop snel genoeg opgelost ? Kijkend naar DB kan dit soms een groot probleem blijken te zijn.
  2. kenner66 23 april 2019 20:45
    Terecht dat ze aangepakt worden door de aandeelhouders maar verder is het niet zo,n pijnhoop als men hier op het forum denkt.
    ING heeft 80% aan juiste beslissingen genomen ze hebben op vele fronten een leidende positie verworven. Het is nu eenmaal zo dat waar gewerkt word er ook fouten gemaakt worden helaas.
  3. Peak 24 april 2019 12:41
    Nu het bestuur door de gewone mens, de pers, de politiek, het personeel en nu zelfs ook een deel van de aandeelhouders niet meer gepruimd wordt, laat staan vertrouwd, kijkt de man met matje naar Duitsland. Daar wordt dergelijke haardracht meer gewoon geacht daar heeft Hamers gelijk in. Werken daar gaat echter wel gepaard met professionele Duitse taalbeheersing, ijzeren discipline en gezagsgetrouwheid. Al die ingrijpende veranderingen voor 1 miljoentje erbij zou wel eens teveel kunnen zijn. Eenmaal in Duitsland aangekomen zal hij dus eerder 3 mln. erbij vragen, terwijl de bank in een dampende dreckbank fusie wegzakt.
    Voordat het bestuur ;" DaB hatte niemals passieren durfen", kan aussprechen zijn we alweer gauw een jaartje verder in deze klucht met deze Kuchenbackers. Wir kucken es wieder mal an. Saai is het niet. TschuB!
  4. forum rang 9 objectief 25 april 2019 08:21
    M.i. dient Hamers een stap opzij te doen, er zijn teveel fouten gemaakt door de ING medewerkers die nochtans gemiddeld het hoogste salaris in de banksector in Nederland verdienen.
    En dan zijn uitspraak er zijn wel 25.000 medewerkers met compliance bezig, terwijl ze er ruim 52.000 hebben, dat is volkomen ongeloofwaardig; tenzij ze zijn opdrachten aan hun laars lappen.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

15,168 18 apr
+0,242 +1,62%
Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links