Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sterke start van jaar voor Coca-Cola

Gepubliceerd op 23 april 2019 13:50 | Views: 1.248 | Onderwerpen: levensmiddelen

Coca-Cola Company 26 jan

49,29 +0,51 (+1,05%)

ATLANTA (AFN) - Coca-Cola heeft het in het eerste kwartaal van dit jaar meer drankjes aan de man gebracht dan een jaar eerder. Ook de winst viel fors hoger uit. Onder meer het opbouwen van voorraad in het Verenigd Koninkrijk gaf de drankjesfabrikant een zetje in de rug. Dat gebeurde met het oog op een mogelijke harde brexit.

Bij de presentatie van de jaarresultaten in februari gaf topman James Quincey nog aan dat de winst over heel 2019 lager uit zou kunnen vallen dan een jaar eerder, waardoor de kwartaalcijfers nu goed lijken te vallen bij beleggers. Coca-Cola hield wel vast aan zijn voorzichtige verwachtingen voor dit jaar. De onderneming heeft nog steeds last van wisselkoerseffecten en geopolitieke spanningen.

De omzet van Coca-Cola ging met 5 procent omhoog naar 8 miljard dollar. Onder de streep hield de frisdrankfabrikant daar een kleine 1,7 miljard dollar van over. Dat was in de eerste drie maanden van 2018 nog net geen 1,4 miljard dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Coca-Cola Company 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare