Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Iets meer omzet voor Sherwin-Williams

Gepubliceerd op 23 april 2019 13:38 | Views: 1.242

Akzo Nobel 17:35

84,48 +3,66 (+4,53%)

CLEVELAND (AFN) - De Amerikaanse verfproducent Sherwin-Williams heeft de omzet in het eerste kwartaal licht opgekrikt. Volgens topman John Morikis was sprake van progressie op het vlak van prijzen, maar viel het verkochte volume tegen door moeilijke marktomstandigheden en een latere start van het professionele verfseizoen in Noord-Amerika.

Sherwin sloot de eerste drie maanden van het jaar af met een omzet van ruim 4 miljard dollar. Dat is 1,9 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De branchegenoot van AkzoNobel boekte daarnaast minder winst, maar dat kwam vooral door eenmalige kosten voor overnames en pensioenafspraken. Onder de streep bleef ruim 245 miljoen dollar over, waar een jaar eerder nog dik 250 miljoen dollar in de boeken ging.

Het bedrijf benadrukt dat de winst zonder de genoemde eenmalige kosten wel in de lift zat. De hiervoor gecorrigeerde winst per aandeel ging vooruit van 3,57 dollar naar 3,60 dollar. Sherwin houdt vast aan zijn eerder gestelde winstprognose voor heel 2019.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel

Gerelateerd

Akzo Nobel

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare