Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Heineken krikt bierverkoop verder op'

Gepubliceerd op 23 april 2019 10:43 | Views: 1.862 | Onderwerpen: levensmiddelen

Heineken 03 apr

70,78 -1,84 (-2,53%)

AMSTERDAM (AFN) - Heineken heeft in het eerste kwartaal van het jaar naar verwachting opnieuw meer bier verkocht. Dat komt naar voren uit een consensus van analistenschattingen die de brouwer zelf op de website heeft gepubliceerd. Heineken komt woensdag met resultaten naar buiten.

Volgens de ramingen zal Heineken het verkoopvolume op eigen kracht met 3,3 procent hebben opgevoerd ten opzichte van het eerste kwartaal van 2018. Azië blijft de belangrijkste aanjager voor de groei. In die regio wordt een verkoopplus van dik 5 procent verwacht.

Ook in Afrika en het Midden-Oosten (plus 4,4 procent) en Noord- en Zuid-Amerika (plus 3,5 procent) zal Heineken duidelijk meer bier hebben gesleten. De volumegroei in Europa zal met 1,6 procent minder uitbundig zijn.

Heineken kende in 2018 nog een volumegroei van 4,2 procent wereldwijd. In alle regio's waar het bedrijf actief is werd meer bier aan de man gebracht. Voor heel 2019 rekent de brouwer op verdere groei van winst en omzet. Maar Heineken waarschuwde bij de presentatie van de jaarcijfers in februari tevens voor de huidige economische omstandigheden. Ook kosten voor grondstoffen en logistieke kosten zullen hoger uitvallen. Heineken zal aanhoudend op de kosten letten en met initiatieven komen om productiever te werken.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken

Gerelateerd

levensmiddelen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Heineken

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare