Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Meer klanten voor Basic-Fit

Gepubliceerd op 23 april 2018 07:57 | Views: 1.240

Basic-Fit 18 sep

22,85 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Sportschooluitbater Basic-Fit heeft er in het eerste kwartaal aanzienlijk meer klanten bijgekregen. In de eerste drie maanden steeg het aantal abonnees op jaarbasis met een kwart, waardoor er nu in totaal 1,6 miljoen abonnees zijn. Dat meldde het beursgenoteerde bedrijf in een kwartaalbericht.

De omzet bleef iets achter, met een stijging van 20 procent tot 92,6 miljoen euro. Volgens Basic-Fit komt dit doordat er per abonnee minder geld binnenkwam. Het grotere aandeel van Franse sportscholen op het totaal zou daar debet aan zijn, omdat de btw-tarieven daar hoger zijn.

In het eerste kwartaal kwamen er twaalf sportscholen bij. Elf daarvan staan in Frankrijk, één in Nederland. Ook in België kwam er een nieuwe sportschool bij, maar die werd direct samengevoegd met een bestaande vestiging. In totaal heeft het van oorsprong Nederlandse bedrijf 533 sportscholen in vijf landen.

Nieuwe vestigingen

Basic-Fit is nog niet klaar met het openen van nieuwe vestigingen. De keten mikt op de opening van 45 nieuwe fitnesscentra in het eerste halfjaar van 2018 en circa honderd over heel het jaar.

Het overgrote merendeel daarvan komt in Frankrijk. In dat land ziet Basic-Fit de grootste groeikansen, omdat het relatieve aantal mensen met een sportschoolabonnement daar lager ligt dan in bijvoorbeeld Nederland en België. Op dit moment staan er 171 sportscholen van Basic-Fit in Frankrijk. In Nederland zijn er 153.

Het aandeel Basic-Fit noteerde maandag kort na de openingsbel 1 procent hoger op 25,45 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Basic-Fit

Gerelateerd

Basic-Fit

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare