Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

JAB mag van Brussel volledige controle over Douwe Egberts krijgen

Gepubliceerd op 23 maart 2020 13:59 | Views: 2.051

BRUSSEL (AFN) - Investeerder JAB Holding mag de volledige zeggenschap krijgen over koffie- en theefabrikant Jacobs Douwe Egberts (JDE). Dat heeft de Europese Commissie besloten. Volgens Brussel roept de voorgenomen overname geen mededingingsbezwaren op.

Een woordvoerder van JAB meldt dat het om een verschuiving van een belang gaat, aangezien de activiteiten JDE onlangs zijn samengegaan met die van Peet's Coffee. Mondelez heeft in ruil voor de aandelen JDE nu een belang in het samengevoegde onderdeel. De investeerder zou overwegen de gecombineerde koffie- en theeactiviteiten naar de beurs te brengen, mogelijk in Amsterdam. Door de moeilijke omstandigheden op de financiële markten, ging dat plan op de plank.

JDE was eerder decennialang in handen van het Amerikaanse Sara Lee, dat de koffie- en theedivisie in 2012 als zelfstandig bedrijf naar de beurs in Amsterdam bracht. Daar werd het amper een jaar later weggekocht door investeerder JAB. Later werden de koffieactiviteiten van het Amerikaanse Mondelez overgenomen, wat resulteerde in de naam Jacobs Douwe Egberts.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare