Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Uitstel patiëntenselectie Galapagos rationele keuze'

Gepubliceerd op 23 maart 2020 09:50 | Views: 8.398 | Onderwerpen: biotechnologie

Galapagos 09:16

179,80 -0,75 (-0,42%)

AMSTERDAM (AFN) - Het pauzeren van de selectie van kandidaten voor een proef met Galapagos-geneesmiddel filgotinib, is een rationele stap om de veiligheid van patiënten te waarborgen, menen analisten van KBC Securities. Patiënten met ernstige ontstekingsaandoeningen gebruiken vaak middelen die hun immuunsysteem onderdrukken en zijn daarom vatbaarder voor het nieuwe coronavirus.

De stap heeft gevolgen voor een aantal klinische tests met filgotinib. Naar verwachting zullen onder meer onderzoeken naar de bruikbaarheid van het middel bij de behandeling van de ziekte van Crohn, athritis psoriatica en de oogontsteking uveïtis en een test om te beoordelen of het gebruik van het middel veilig is voor de testikels vertraging oplopen.

De marktvorsers vinden dat Galapagos relatief zwaar is getroffen in de correctie, maar blijven ook voorzichtig. Er staan resultaten op de rol van een aantal risicovolle fase 2-tests. KBC meent dat een negatief resultaat in de huidige uitdagende omstandigheden gevolgen kan hebben voor de manier waarop beleggers naar het aandeel kijken. KBC houdt daarom vast aan zijn hold-rating met een koersdoel van 189 euro.

Het aandeel Galapagos stond maandag rond 09.40 uur 5,7 procent lager op 136,25 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos 91% zegt kopen 22 stemmen

Gerelateerd

biotechnologie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Galapagos

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
| Omlaag ↓
  1. F_VR 23 maart 2020 10:21
    Lijkt me een logisch gevolg dat instroom studie wordt gepauzeerd. Jammer voor de patienten, zoals ik zelf (ziekte van Crohn), die mogelijk langer moeten wachten op Filgotinib.
    Resultaten van de fase 3 studie voor behandeling van Colitis Ulcerosa staan overigens wel voor de deur (eind Q2), ik ben zeer hoopvol gestemd!
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare