Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Swedbank keert vertrekvergoeding aan gewezen topvrouw niet uit

Gepubliceerd op 23 maart 2020 08:09 | Views: 1.980

ING 13:19

6,35 -0,11 (-1,64%)

STOCKHOLM (AFN) - De Zweedse bank Swedbank keert tocht geen vertrekvergoeding uit aan de eerder weggestuurde topvrouw Birgitte Bonnesen. Dat besloot de bank na onderzoek door de Zweedse en de Estse financiële autoriteiten en het internationale advocatenkantoor Clifford Chance. Eigenlijk zou Bonnesen, die een jaar geleden werd weggestuurd, vanaf 29 maart geld uitgekeerd krijgen.

Swedbank staat al geruime tijd onder druk door onderzoeken naar mogelijk witwassen via het financiële concern. De bank wordt in verband gebracht met het witwasschandaal bij de Deense branchegenoot Danske Bank. Het vertrek van Bonnesen kwam een dag na een inval van de Zweedse autoriteiten op het hoofdkantoor van Swedbank.

De leiding van de bank heeft ook besloten geen claims in te dienen tegen Bonnesen, na het afwegen van de voor en nadelen van een juridisch proces. Verder stemde de bank in met een administratieve boete van vier miljard Zweedse kroon (359 miljoen euro) die het eerder al opgelegd kreeg.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare