Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Snelle afwijzing AkzoNobel 'schokt' top PPG

AMSTERDAM (AFN) - Het Amerikaanse PPG Industries is ,,geschokt'' dat AkzoNobel het verbeterde bod op het Nederlandse verf- en chemieconcern zo snel heeft afgewezen. PPG-topman Michael McGarry is daarom donderdag naar Nederland gekomen om tekst en uitleg te geven.

McGarry rekent erop met verschillende aandeelhouders van AkzoNobel te kunnen spreken. Hij is in ieder geval nog tot vrijdagavond in Nederland, maar wil best langer blijven. Het verbeterde bod van 90 euro per aandeel is volgens hem ,,buitengewoon aantrekkelijk’’ en het is aan de aandeelhouders van AkzoNobel om daarover te beslissen.

Op de vraag of hij bereid is om een vijandig bod uit te brengen wilde hij niet concreet ingaan. De Amerikanen willen er graag samen met AkzoNobel uitkomen. Er zijn ook geen enkele problemen om de overname te financieren, aldus het verfbedrijf uit Pittsburgh.

Charmeoffensief

De hoogste baas van PPG begon tegenover de media meteen met een soort charmeoffensief. Hij stelde ervan overtuigd te zijn dat een fusie van beide bedrijven tot een ,,geweldige combinatie’' zal leiden die gunstig is voor alle belanghebbenden. AkzoNobel en PPG hebben volgens hem vergelijkbare waarden en een vergelijkbare cultuur.

Ook benadrukte McGarry dat PPG meerdere toezeggingen heeft gedaan, bijvoorbeeld op het gebied van werkgelegenheid, investeringen en arbeidsvoorwaarden. De PPG-topman heeft hierover op 2 maart ook een korte ontmoeting gehad op Schiphol met AkzoNobel-baas Ton Büchner.

Duidelijk pad

De bestuursvoorzitter voorziet verder geen grote moeilijkheden van mededingingsautoriteiten. Er liggen plannen om eventuele concurrentiebezwaren aan te pakken en het bedrijf heeft een ,,duidelijk pad'' uitgestippeld om de deal af te ronden.

Lees over dit aandeel ook

  1. 19 apr Beursblik: hogere EBITDA bij AkzoNobel verwacht
  2. 07 feb Resultaten AkzoNobel wat gedrukt door valutaire tegenwind

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Cerburus 23 maart 2017 12:04
    god zij dank is kampf nog aanwezig :) Overheid zal al er wel weer een mooie nationalistisch draai aan geven om ook deze overname te vermoeien/blokkeren. Aandeelhouders leuk, maar hoe zei Mei Li Vos het ook al weer 'kapitalistische honden'? tja.

    We mogen wel oppassen met dit gedrag anders wordt de AEX nog een wassen neus en vertaald deze onwil zich in kapitaalvernietiging. Je 'hoeft' als onderneming niet naar de beurs, maar als je de meerderheid van de aandelen verkoopt stem je in met de mogelijke consequentie dat je ook overgenomen kunt worden.
    fact of life. deal with it.

  2. bdj 23 maart 2017 16:39
    Stuk uit de Volkskrant

    quote:

    schreef:

    Tien jaar geleden deed Akzo Nobel zelf een onwelkom bod op het Britse kroonjuweel Imperial Chemical Industries (ICI). Die prooi verweerde zich met argumenten die overeenkomen met die van Büchner nu. Maar destijds was zijn bedrijf de aanvaller en drukte het zijn wil door met een hoger bod. En Akzo Nobel deed ook het eigen Organon over aan een Amerikaans bedrijf, tot groot verdriet van de werknemers. Dus of de Akzo-cultuur nu werkelijk zo diepgaand verschilt van die van PPG staat te bezien.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Akzo Nobel

66,280 19 apr
+0,180 +0,27%
Premium

Resultaten AkzoNobel wat gedrukt door valutaire tegenwind

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links