Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rustige opening op Damrak

Rustige opening op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond donderdag in het eerste handelsuur dicht bij de slotstand van een dag eerder. Ook elders in Europa bleven graadmeters dicht bij huis. Beleggers moesten het doen met een nagenoeg lege agenda. In Amsterdam wisten kleinere fondsen Basic-Fit en Kardan de aandacht op zich gericht nadat ze de boeken openden.

De AEX-index noteerde in de vroege handel 0,2 procent lager op 508,57 punten. De MidKap klom 0,4 procent tot 734,52 punten. De graadmeters in Parijs en Londen verloren tot 0,3 procent. Frankfurt noteerde nog altijd vlak.

AkzoNobel was in de AEX-index de sterkste stijger met een winst van 2,5 procent. De overnamepoging van het Amerikaanse PPG Industries blijft de gemoederen bezighouden. Zo komt de top van PPG naar Nederland, maar volgens ingewijden niet om met de leiding van AkzoNobel te praten. Verschillende aandeelhouders vinden dat een dergelijk gesprek wel moet plaatsvinden.

Gemalto

Digitaal beveiliger Gemalto sloot de rij met een verlies van 4,6 procent, nadat het aandeel een dag eerder ook al fors aan beurswaarde inleverde. Meerdere analisten oordeelden negatiever over het aandeel na een winstalarm.

Uitbater van fitnessclubs Basic-Fit leverde na een positieve opening 2,7 procent in. Het bedrijf verwacht dit jaar zwarte cijfers te schrijven. Daarbij moeten er per saldo zo'n honderd clubs bijkomen en er zitten meer nieuwe locaties in de pijplijn.

Kardan

Verder ging investeerder Kardan fors onderuit na de publicatie van de cijfers. Het Israëlische bedrijf moest onder meer bloeden door hoge financieringskosten en wisselkoerseffecten en werd door beleggers 8 procent lager gezet.

In Frankfurt verloor BASF 0,1 procent. Het chemiebedrijf kondigde aan zijn onderdeel voor leerchemie te verkopen aan de branchegenoot Stahl dat onderdeel is van de in Parijs genoteerde investeerder Wendel. Wendel zag zij beurswaarde 3,3 procent aandikken.

Olie

De euro werd verhandeld voor 1,0781 dollar, tegen 1,0803 dollar bij het Europese slot op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,4 procent tot 48,25 dollar en Brentolie werd 0,4 procent duurder bij 50,82 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 08:15 AEX doet stapje terug en hoe Meta $200 miljard beurswaarde zag verdampen
  2. 08:11 AEX start handelsdag vermoedelijk neutraal

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

877,64 09:01
+3,62 +0,41%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links