Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wells Fargo krijgt miljardenboete wegens fraudeschandaal

Gepubliceerd op 23 februari 2020 14:12 | Views: 1.715

Wells Fargo & Co 03 apr

26,23 -0,99 (-3,64%)

WASHINGTON (AFN/RTR) - Wells Fargo moet een boete van 3 miljard dollar betalen aan de Amerikaanse autoriteiten. De bank, een van de grootste financiële concerns van de Verenigde Staten, heeft in een schikking schuld bekend in een groot fraudeschandaal met spookrekeningen.

Medewerkers van Wells Fargo openden jarenlang rekeningen namens klanten, zonder dat die daar toestemming voor hadden gegeven. Zij hoopten op die manier de ambitieuze productiedoelstellingen van de bank te halen. De praktijken speelden tussen 2002 en 2016. De zaak heeft veel stof doen opwaaien in de Verenigde Staten, waar het reilen en zeilen van banken net als in Europa sinds de kredietcrisis onder een vergrootglas ligt.

Wells Fargo zal de miljardenboete betalen aan het Amerikaanse ministerie van Justitie en beurswaakhond SEC. Ook is sprake van een driejarige uitgestelde vervolgingsovereenkomst, waarbij de in San Francisco gevestigde bank zal blijven meewerken aan lopende onderzoeken van de overheid. Acht voormalige topmanagers van Wells Fargo kregen vanwege hun rol in de zaak recent al voor tientallen miljoenen dollars aan boetes opgelegd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Wells Fargo & Co 100% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

Wells Fargo & Co

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare