Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Openingswinst voor Damrak'

'Openingswinst voor Damrak'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent vrijdag naar verwachting met winst. Ook de andere Europese beursgraadmeters lijken iets hoger te beginnen. Op het Damrak verwerken beleggers onder meer de resultaten van biotechnologiebedrijf Galapagos, bouwer Heijmans en detacheringsbedrijf Brunel.

Galapagos heeft afgelopen jaar, ondanks een sterk oplopend operationeel verlies, zijn financiële situatie verbeterd. De onderneming had eind 2017 ruim 1,15 miljard euro in kas, 172 miljoen euro meer dan een jaar eerder. Dat is te danken aan een kapitaalverhoging bij het AEX-fonds.

Heijmans sloot het afgelopen jaar af met een winst van 20 miljoen euro, waar een jaar eerder nog dieprode cijfers werden geschreven. De omzet in Nederland, de markt waar Heijmans zich tegenwoordig uitsluitend op richt, steeg en ook de nettoschuld van het bedrijf werd weggewerkt. Topman Ton Hillen bestempelde het overgangsjaar 2017 als een jaar waarin een goede basis is gelegd voor verder herstel.

Brunel

Brunel sloot 2017 af met een omzet van 790 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 18 miljoen euro. Voor dit jaar verwacht het bedrijf omzetgroei en een verbeterde winstgevendheid.

Maaltijdbezorger Takeaway.com kondigde aan branchegenoten BGmenu uit Bulgarije en Oliviera uit Roemenië over te nemen. Het moederbedrijf van het Nederlandse Thuisbezorgd legt 10,5 miljoen euro neer voor beide bedrijven. Takeaway zal aanzienlijke investeringen doen in de nieuwe aanwinsten.

Aanklacht

Chipbedrijf ASMI liet weten dat de patentclaims van de Japanse bedrijven Hitachi Kokusai Electric en Kokusai Semiconductor Equipment ongegrond zijn. Het bedrijf zal zich scherp verdedigen tegen de aanklacht.

Eurocommercial Properties en Wereldhave zullen mogelijk bewegen op advieswijzigingen. De analisten van Kempen schroefden de aanbevelingen voor beide vastgoedbedrijven op naar kopen.

Stage Entertainment

Op het gebied van beursintroducties meldde De Telegraaf dat de aandeelhouders van Stage Entertainment, het internationale musical-bedrijf van Joop van den Ende, een beursgang onderzoeken. Voor theatermagnaat Joop van den Ende zou het na de beursgang van Endemol in 1996 de tweede keer zijn dat hij een bedrijf naar de beurs brengt.

De Europese beurzen sloten donderdag overwegend in de min. De AEX-index zakte 0,3 procent tot 532,64 punten en de MidKap verloor 0,5 procent tot 815,65 punten. De beurzen in Frankfurt en Londen daalden 0,1 en 0,4 procent, en Parijs won 0,1 procent. In New York gingen de meeste beursgraadmeters vooruit.

De euro was 1,2288 dollar waard, tegen 1,2330 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent goedkoper op 62,74 dollar. Brentolie daalde 0,2 procent in prijs tot 66,29 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:59 Adyen drukt op AEX 1
  2. 09:15 Adyen duwt AEX nipt in het rood

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

876,59 11:47
+2,57 +0,29%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links