Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Heijmans voorziet geen groot aantal ontslagen

Gepubliceerd op 23 feb 2017 om 12:22 | Views: 2.578

Heijmans 16 nov

7,78 +0,10 (+1,30%)

ROSMALEN (AFN) - Bouwer Heijmans verwacht niet dat de nieuwe koers die het bedrijf noodgedwongen gaat varen ten koste gaat van veel banen. Het concern bevestigde donderdag eerder gemelde fikse verliezen over 2016, en gaat zich toeleggen op zijn Nederlandse activiteiten.

,,Wij voorzien geen grote reorganisatie", zei topman Ton Hillen in een toelichting op de jaarcijfers. Er kunnen wel wat banen verdwijnen, met name bij ondersteunende diensten, maar het aantal medewerkers in Nederland blijft nagenoeg gelijk op 4700. In de komende maanden moet daar meer over duidelijk worden.

Heijmans maakte ook bekend over 2016 geen dividend uit te keren. Daarbij verwees het bedrijf onder meer naar de ontwikkeling van de operationele resultaten en het stevige verlies.

Winstgevendheid

Onder de streep resteerde een verlies van 110 miljoen euro. Hillen herhaalde dat dat een ,,dramatisch resultaat" is, maar hij wees ook op de ingeslagen weg naar herstel en de projecten die wél succesvol werden afgerond. Een aantal probleemprojecten kostte het bedrijf afgelopen jaar zo'n 90 miljoen euro.

Heijmans gaat zich na het moeilijke jaar de komende jaren onder meer richten op herstel van de winstgevendheid, het verlagen van de schuld en verbetering van de vermogensverhoudingen. Naar eigen zeggen beschikt het bouwbedrijf over een goedgevulde orderportefeuille.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Heijmans 77% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Heijmans

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links