Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Oliezorgen drukken Wall Street in het rood

Gepubliceerd op 23 feb 2016 om 22:11 | Views: 4.623

NY-DJ-Industrial Avg 20 nov

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De beurzen op Wall Street konden dinsdag de sterke koerswinsten van een dag eerder geen vervolg geven. Met name onder invloed van dalende olieprijzen deden de koersen over een breed front een flinke stap terug.

De leidende Dow Jones-index eindigde 1,1 procent lager op 16.431,78 punten. De bredere S&P 500 zakte 1,3 procent tot 1921,27 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq leverde 1,5 procent in en sloot op 4503,58 punten.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 4,6 procent tot 31,84 dollar. Brentolie werd 3,8 procent goedkoper en bracht per vat 33,37 dollar op. De oliemaatschappijen Chevron en ExxonMobil, allebei hoofdfondsen in New York, verloren respectievelijk 4,4 en 1,4 procent.

Oliemarkt

Behalve de oliefondsen zaten ook banken in de hoek waar de klappen vielen. Beleggers vrezen dat de aanhoudende malaise op de oliemarkt de risico's op leningen aan die sector flink hebben vergroot. JPMorgan Chase behoorde tot de sterkste dalers in de Dow met een verlies van 4,2 procent. Goldman Sachs leverde 2,6 procent in.

Bovenaan de hoofdindex stond Home Depot. De doe-het-zelfketen kwam met beter dan verwachte resultaten, die beloond werden met een koerswinst van 1,4 procent. Ook supermarktketen Wal-Mart onttrok zich met een winst van 1,3 procent aan het negatieve sentiment.

United Technologies verloor 0,8 procent. Topman Gregory Hayes liet weten weinig kans te zien op een overname van het industrieconcern door branchegenoot Honeywell. Maandag werd daarop gespeculeerd. Honeywell leverde 1,5 procent in.

Viacom

Viacom maakte een koerssprong tot wel 7 procent, maar was aan het einde van de dag slechts 0,4 procent meer waard. Het media- en entertainmentconcern maakte bekend dat het met meerdere investeerders in gesprek is over een eventuele verkoop van een flink minderheidsbelang in filmdochter Paramount Pictures.

FitBit kelderde ruim 20 procent, na tegenvallende verkoopprognoses. De verkoper van draagbare 'fitness trackers' ziet zijn marktaandeel steeds verder afkalven door de sterke concurrentie van de smartwatches van bijvoorbeeld Apple en Samsung.

De euro was 1,1015 dollar waard, tegen 1,1020 dollar aan het einde van de Europese beurshandel.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg 50% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
wilcool
0
De wereld bestaat uit meer dan een stelletje oliehufters die alleen maar aan hun zelf denken.

laat die olieprijs lekker laag zijn en lach die producenten met dit kinderlijke gedrag toch uit.
K. Bouter
0
ik rijd al jaren lekker elektrisch en lach die vieze oliemannetjes en hun financiers (lees: de banken) hard uit!
stockexchangestaartje
0
quote:

K. Bouter schreef op 23 feb 2016 om 22:53:


ik rijd al jaren lekker elektrisch en lach die vieze oliemannetjes en hun financiers (lees: de banken) hard uit!


Oke, maar vergeet niet dat heel veel andere producten - die je waarschijnlijk ook gebruikt - ook van olie worden gemaakt.

Olie vindt wel weer een nieuw equilibrium, impact zal daarmee afnemen als reden van dalingen. Met vergrote kans positief bij te dragen aan toekomstige beursstijgingen.
Ger1948
1
Toen de olie meer dan 100 dollar koste en af en toe een beetje daalde was heel de wereld vrolijk want dat was goed voor de economie, luchtvaart etc. Koersen vlogen omhoog. Nu is het net alsof heel de mensheid olie drinkt i.p.v. water. Nu IS de olieprijs eindelijk laag en is weer heel de wereld in de ban van. Pure manipulatie. Gewoon laten uitrazen. Goedkope energie stuwt de bedrijfswinst nog steeds.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord