Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kleine uitslagen op Wall Street

Gepubliceerd op 23 januari 2020 22:20 | Views: 1.792

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met met kleine uitslagen de handel uit gegaan. Beleggers op Wall Street waren vooral gespitst op de verdere ontwikkelingen rond het coronavirus dat zich steeds verder verspreidt. Het sentiment verbeterde wat nadat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelde dat het nog te vroeg is om een internationale noodsituatie uit te roepen.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent lager op 29.160,09 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 3325,54 punten en technologiegraadmeter Nasdaq won 0,2 procent tot 9402,48 punten.

Verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter & Gamble (P&G) maakte bekend dat de winst en omzet zijn gestegen in het afgelopen kwartaal en dat de prognoses voor het gehele lopende boekjaar worden verhoogd. De omzet viel evenwel lager uit dan verwacht en het aandeel ging ruim 1 procent omlaag. Chipconcern Texas Instruments won na het openen van de boeken bijna 1 procent. In het afgelopen kwartaal werd een lagere winst behaald, maar Texas Instruments wist ternauwernood aan de eigen prognoses te voldoen.

Luchtvaartsector

De Amerikaanse luchtvaartsector stond eveneens in de schijnwerpers, met cijfers van Southwest Airlines en American Airlines. Zij wonnen tot ruim 5 procent. Andere bedrijven met resultaten waren bijvoorbeeld kabel- en entertainmentbedrijf Comcast (min 3,8 procent), verzekeraar Travelers (min 5,1 procent) en mijnbouwer Freeport-McMoran (min 2,8 procent).

Het coronavirus speelde onder meer een rol op de oliemarkten. De olieprijzen gingen omlaag door zorgen dat de vraag naar olie geraakt kan worden wanneer Chinezen massaal reizen afzeggen die ze gepland hadden in verband met de viering van het Chinese Nieuwjaar. Een vat Amerikaanse olie werd 1,9 procent goedkoper op 55,66 dollar. Brentolie kostte 1,7 procent minder op 62,11 dollar per vat.

Koersen

Amerikaanse casino-uitbaters stonden ook onder druk door de zorgen over het coronavirus omdat China een belangrijke markt is. Het gaat bijvoorbeeld om Wynn Resorts (min 0,7 procent) en Melco Resorts & Entertainment (min 5 procent).

De euro was 1,1057 dollar waard, tegen 1,1041 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord