Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Bayer wil Roundup-affaire schikken voor 10 miljard dollar'

Gepubliceerd op 23 januari 2020 22:18 | Views: 2.115 | Onderwerpen: biotechnologie

BAYER AG NA O.N. 26 feb

69,10 -0,06 (-0,09%)

EUR/USD 00:28

1,09 +0,00 (+0,01%)

LEVERKUSEN (AFN) - Het Duitse chemieconcern Bayer is naar verluidt in onderhandeling om tienduizenden claims over de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup te schikken voor in totaal zo'n 10 miljard dollar. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het bedrijf zelf wil geen commentaar geven.

Het gaat om claims van mensen die zeggen kanker te hebben gekregen van de onkruidbestrijder. Bayer werd in eerdere rechtszaken rond Roundup al veroordeeld tot het betalen van hoge schadevergoedingen. Tot dusver heeft het bedrijf altijd volgehouden dat het middel veilig voor gebruik is en het ging in beroep in die zaken.

Het concern, dat het middel via de overname van Monsanto in handen kreeg, heeft eerder een speciale bemiddelaar aangesteld om onderhandelingen in goede banen te leiden. In augustus werd al door ingewijden gemeld dat het bedrijf bereid zou zijn de kwestie te schikken voor 8 miljard dollar, maar dat werd later ontkend.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAYER AG NA O.N. 100% zegt kopen 12 stemmen
EUR/USD

Gerelateerd

biotechnologie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

BAYER AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

EUR/USD

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Traveler@repair
0
Jopie1962
0
Zeggen dat je middel veilig is en dan toch willen schikken voor 10 miljard, is ook wel een raar idee, een soort van schuldbekentenis.
Bierbel
0
Ze zullen ook wel schuldig zijn. Ze kunnen beter de 10 miljard besteden om het onschuld te bewijzen, zijn ze van meteen van alle rechtzaken af. Maar dat kunnen ze niet, simpel weg omdat roundup troep is. Dus het blijft een bodemloze put en het gaat ze nog veel geld kosten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord