Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kleine omzetdaling voor RoodMicrotec

Gepubliceerd op 23 januari 2020 08:23 | Views: 2.352

RoodMicrotec 18 sep

0,14 +0,00 (+1,45%)

DEVENTER (AFN) - RoodMicrotec heeft vorig jaar iets minder omzet behaald dan in 2018. Wel stegen de verkopen in de tweede jaarhelft ten opzichte van zowel de tweede helft van 2018 als de eerste helft van het jaar, liet de toeleverancier aan de chipindustrie weten in een handelsbericht met voorlopige cijfers. Volgens topman Martin Sallenhag heeft RoodMicrotec laten zien zijn omzet stabiel te kunnen houden in een afnemende markt.

Het bedrijf had niet alleen last van de algehele teruggang in de chipindustrie maar ook van de neergang van de auto-industrie. De omzet van RoodMicrotec kwam uit op 13,2 miljoen euro. In 2018 was dat nog 13,4 miljoen euro. De divisie Test Operations liet als enige groei zien. De neergang bij de Supply Chain Managament-tak was grotendeels te wijten aan een eind 2018 geannuleerd project.

RoodMicrotec verwacht nog steeds een jaarlijkse omzetgroei op eigen kracht tussen de 8 procent en 12 procent en een jaarlijks verbeterende winst.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RoodMicrotec 76% zegt kopen 21 stemmen

Gerelateerd

RoodMicrotec

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare