Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Altice koploper in positieve AEX

Altice koploper in positieve AEX

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zette dinsdag de opmars voort. Ook de andere Europese beursgraadmeters gingen verder vooruit na de sterke koersstijgingen in Azië. Beleggers verwerkten daarnaast de nieuwe recordstanden op Wall Street, waar positief werd gereageerd op het einde van de sluiting van de overheidsinstellingen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent hoger op 571,81 punten. De hoofdindex beweegt daarmee rond het hoogste niveau van begin juli 2001. De MidKap steeg 0,1 procent tot 861,08 punten. De beurzen in Londen en Parijs wonnen tot 0,2 procent. De DAX in Frankfurt steeg 1 procent tot een nieuw recordniveau.

Grootste stijger in de AEX was Altice met een winst van ruim 3 procent na een adviesverhoging door Barclays. Daarnaast overweegt het door schulden geplaagde Franse kabel- en telecombedrijf ongeveer 3000 Portugese telecommasten te verkopen. De waarde van de telefoonpalen wordt geschat op 600 miljoen euro. De banken ABN AMRO en ING stonden onderaan met minnen van 1 procent na adviesverlagingen.

EasyJet

In de MidKap daalde Refresco 0,1 procent. De Franse investeerder PAI Partners zet zijn bod samen met British Columbia Investment Management op de Rotterdamse sap- en frisdrankbottelaar door. De partijen bereikten eind oktober een akkoord over de overname ter waarde van 1,6 miljard euro.

In Londen klom easyJet bijna 7 procent. De Britse prijsvechter profiteerde afgelopen kwartaal van een stijgende vraag naar vliegreizen en afgenomen concurrentie. Sky steeg 2,8 procent. De Britse marktwaakhond heeft twijfels over de fusie tussen televisiezenders Fox en Sky. Fox-baas Rupert Murdoch zou door de deal teveel invloed krijgen in het Verenigd Koninkrijk.

Euro

Carrefour won 4,9 procent in Parijs. Het Franse supermarktconcern gaat 2400 banen schrappen op zijn hoofdkantoor om kosten te besparen. Ook gaat het bedrijf honderden voormalige winkels van de keten Dia verkopen en reduceert het de omvang van zijn megasupermarkten. De ingrepen moeten leiden tot een jaarlijkse besparing van 2 miljard euro in 2020.

De euro was 1,2226 dollar waard, tegen 1,2247 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent meer op 63,87 dollar. Brentolie steeg 0,4 procent in prijs tot 69,28 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 19 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 19 apr Chippers bezorgen AEX weekverlies en aftellen tot de bitcoin halving 3

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,01 19 apr
-5,35 -0,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links